solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

Ser ni en fulgrön Sierra därute, vinka och blinka

Publicerad 2014-11-18 15:29:00 i Små och stora projekt,

Gino har jobbat i Kiruna varannan vecka i 2,5 år nu och har trivts som fisken i vattnet, samen i kåtan, dvärgen(?) i gruvan. Tyvärr så är det slut med jobbet däruppe nu, eftersom Northland-gruvan i Pajala lagts i malpåse. Flickorna på Arctic Thai (hm ja, thairestaurang för er som undrar) lär väl få sluta bygga ut nu när största stammisen åker hem.
 
Tråkigt för honom, men för dem som bor däruppe är det katastrof. Usch. Alltså att gruvan läggs ner.
 
Men hur som helst så har han jobbat sin sista period där nu och är på väg hem i den gamla gröna Forden från sent 80-tal. En liten nätt resa på 138 mil. Han startade ganska sent i går eftermiddag så det blev en hotellnatt i Luleå, innan de sista 103 milen tog sin början i morse.
 
GPS:en låg kvar här hemma, men det var bara när han skulle hitta hotellet som det strulade lite, annars är det ju ganska bra skyltat mellan alla stora städer. Fast man kanske skulle bli lite orolig när han efter att ha passerat fler orter efter Luleå kommenterar skyltningen med att:
 
"Haparanda står det ta mig katten överallt och hela tiden, ska det aldrig ta slut"?
 
Hoppas bara att det inte står kortare och kortare avstånd till Haparanda, för då lär det ta tid innan han dyker upp.
 

Kommentarer

Postat av: epsilon

Publicerad 2014-11-18 21:23:41

Lite mysko om det är skyltat mot Haparanda om han utgick från Luleå. Du kanske ska bereda dig på att resan tar ett tag.
Men om man är allvarlig så kan man ju bara tycka att Northlands konkurs är en katastrof. Det kunde väl ingen tro för några år sen att malmpriset skulle sjunka så. Stackars alla som blir av med jobbet.

Postat av: Marianne

Publicerad 2014-11-19 12:17:54

epsilon: En stor katastrof är vad det är, så tragiskt för alla som fått jobb och nu blir av med det. Jobben växer ju inte på träd där. Man kan bara hoppas att det finns en lösning i sikte. Och G dök faktiskt upp hemma i går kväll så det gick vägen :)

Postat av: Cici

Publicerad 2014-11-19 17:48:42

Att han inte körde några mil till och så svängde av i Byske, körde tre mil västerut och hälsade på oss!
Ack ja, det är inte roligt för dom i Pajala nu, inflyttade som köpt hus och jag vet inte allt. Men jag kommer ihåg när det var gruvkris förra (?) gången, när man sa upp folk i mängder, i mitten på 70-talet. Så det kanske kommer bättre tider även för gruvan i Pajala.

Postat av: Marianne

Publicerad 2014-11-20 14:57:12

Cici: Nej det fick han inte, för då vill jag följa med :)
Jag lider verkligen med människorna däruppe som satsat så mycket och ser sina drömmar försvinna. Håller tummarna för att malmpriserna skjuter i höjden igen.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela