solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

I jobbets lugna vrå

Publicerad 2010-11-30 14:15:01 i Motgångar,

Kommer hem efter morgonskiftet och mannen är aningens irriterad.

Han står på baksidan huset och skrapar is för brinnande livet. Ett tjockt lager täcker varenda tryckad bräda/planka (jag vet inte vad det är för skillnad sörrö) från stapeln som vi fick levererade i går. Denna hög hade legat utan plast över, utomhus på bygghandeln; i droppet från taket och därefter kom kylan. Ni förstår. Nu ska bräderna bli golv i uterummet och måste ligga tätt tätt ihop. All is måste bort.  Skrapa skrapa. Runt tjugofyra kvadratmeter golv.

Han ringer bygghandeln och utverkar rabatt för det extra arbetet. Egentligen har han inte tid att hålla på, men vi kan inte ha snickarna stå och skrapa is hela förmiddagen. I morgon ska de vara på ett annat ställe så golvet och takplåten måste dit i dag.

Fast det blir självklart inte riktigt så.  När de klipper upp emballaget runt takplåtarna fattas den en plåt. Åtta stycken var beställda, åtta står det på följesedeln; men det finns sju plåtar i högen. Sju.

Nytt samtal. Även om det i det här fallet inte är byggfirmans fel, de har fått sin leverans direkt från fabriken och vi ser ju att de har beställt rätt mängd. En takplåt fattas i alla fall.

Jag lagar till fläsk och bruna bönor, gör en sockerkaka och åker tillbaka till jobbet för dagens andra pass.

Det är nog lugnast.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela