Duktiga killar

Curlingföräldrar har man ju hört talas om, men här gäller det curlingbarn/ungdomar.
 
Ginos barnbarn Anton och hans lag är otroligt duktiga, och har nu fått chansen att representera Karlstad curlingklubb i elitserien 2015-2016.
 

Tummen upp!

Räck upp handen

... alla ni som tror att jag fick paketet i går.
 
Ledsen men ni har fel. Trots att Anders på Postnord i Stockholm ringde mig två gånger i förrgår och bekräftade, först ATT man skulle köra ut mattan; detta skulle ske på torsdag, sen vilken tid jag skulle förvänta mig att den skulle komma. Dyrt och heligt löfte fick jag:
 
"Mellan 08.00 och 16.00, då kommer en bil med ditt paket; och de ringer ca en timme innan".
 
"Är detta helt säkert nu då? Och före 16.00, för jag åker till jobbet senast klockan 17.00"?
 
"Du kan vara lugn, nu är det beställt och bekräftat. På torsdag har du paketet hemma och vi beklagar verkligen att det blivit så här".
 
Jag var hemma hela torsdagen. Ingen ringde, ingen kom. Och varför känns det som om jag visste det?
 
Halv fem började jag ringa Postcenter i Sunne och kom fram efter tio minuter eller så.
 
"Nej, paketet står här. Det ska visst köras ut i ordinarie tur i morgon".
 
Efter en ordväxling som jag kanske inte ska återge, ska tydligen mattan komma någon gång mellan 10.00 och 16.00 i dag, fredag.
 
Fan tro´t.
 
Och jag vet inte ens om jag vill ha den längre.

After work i Öjervik

 
 
 
Drängen & jag. Vi vet hur man roar sig en "lellördag".

Inget lockande

Ibland försöker jag locka håret. Det går bara inte, och jag har ofta undrat varför det bara rätar ut sig igen efter en liten stund.
 
Men så läser jag om en kvinna som har hypotyreos, en sköldkörtelsjukdom och hon kan stå en timme och jobba med locktången eller sova hela natten på papiljotter utan den minsta lilla krull. Så nu fick jag en ny förklaring på mitt envisa hår. Jag har ungefär 95 av 100 symptom på hypotyreos, men blodprovet visar 0,3 procentenheter under gränsvärdet - så då har jag inga problem med sköldkörteln enligt läkarna. Trots att t ex gulorange handflator och håravfall på yttre ögonbrynen är tecken som bara finns vid hypotyreos; så har inte jag det. Om doktorn bara hade läst på om den ärftliga typen, den som inte är accepterad av vetenskapen, då skulle de sett att jag ligger över gränsvärdet. Jag menar, man har godkänt diabetes typ 2, men hypotyreos typ 2 den vägrar man behandla. Men har man en son som har det, och har ätit Levaxin i många år, en mamma som helt säkert hade obehandlad hypotyreos hela sitt liv, en syster som hade struma när hon växte upp, mostrar och kusiner som medicinerar - då tror jag att man skulle gå vidare i sin utredning.
 
Mn nu vill jag bara visa hur fint det blir när jag lockar håret.
 

Bara risigt. Men jag är glad ändå som ni ser. För nån gång träffar jag nog en doktor som inte bara föreslår att jag ska försöka börja med någon hobby, drejning till exempel. Jag som bara är glad om jag klarar att hålla mig vaken en hel dag utan att behöva blunda en stund, eller om jag slipper den eviga värken då och då.

Bäckebron 10.55

Tänkte bara fråga om någon tror att det kommer att bli busväder.
 

Det ser onekligen mörkt ut.
 
 
Svaret kom precis när jag dragit in snoken.
 

Ett litet lätt sommarregn. Läs: skyfall.

Hempaket blir hempaket och inte hämtpaket

Har räknat till tio nu.
 
Efter kontakt med Ellos och efter att de i sin tur kontaktat Postnord kundtjänst, så kommer jag naturligtvis att få min matta hemkörd. Precis som det var tänkt. Detta kommer att ske någon gång mellan 0800 och 1600 på torsdag, närmare än så kunde man inte precisera. Men jag slipper i alla fall ratta ner med min lilla Peugeot 107 och försöka knö in paketet, för den som har minst bil är nog jag det. Och att försöka pricka deras öppettider är ju heller ingen barnlek.
 
Lite upprörande är det ändå att man på Postcenter i Sunne försökt tänja på sanningen när man knappat in i går kväll att "Mottagaren ej anträffbar vid leverans. Försändelsen aviserad". Ren och skär lögn. Jag stod på trappan och såg postbilen, Gino var ute vid garaget; och man talade dessutom uttryckligen om på telefon att paketet inte varit på minsta lilla åktur utan stått på Posten och häckat ända sen den 18 juni. Postnordkillen som ringde upp mig var inte så bekväm med det.
 
Fram tills torsdag 1600 tror jag nu på att det ordnar sig. Den ska ligga här ute: 
 

Tror jag. Men jag kan hinna ändra mig innan torsdag.
 
Och jag hoppas att ingen tror att det var illa menat med mitt "bilfinger", men jag kunde ju inte låta bli :)

Undrar hur många som tänker som jag?

Inte vet jag vad det egentligen är, ett företag eller? Det här är det som dök upp i min skalle.
 

Jag tvingade Gino att köra upp jämsides vid rödljuset för att få min bild.
 
I dag tillägnar jag bilden till Posten. Ja jag vet, jag är fortfarande lite bitter, men det går väl över.

I fortsättningen blir det DHL, banne mig

Just nu har mina känslor för Posten eller Postnord eller vad farao de heter nu för tiden, förstärkts ännu mer. Och de är inte positiva. Jag jobbade där i nästan 24 år och inte så mycket som en blombukett fick jag när jag slutade. Men nu är det som kund jag reagerar.
 
Handlade en matta på Ellos den 10:e, med Hempaket. Det är inte automatiskt en lantbrevbärartjänst, men man ska få paketet i ordinarie brevbärartur "efter kontakt med Posten". Avtal finns mellan Ellos och Posten om detta. Mattan är stor så det nappade jag på.
 
I dag fick jag en avi i lådan med följande handskrivna kommentar:
 

Vadå hämta?
 
Så jag försökte ringa Postcenter. Vägen gick genom Kundtjänst... ett nummer för hela landet... väntetid... mååånga minuter innan jag fick prata med en dam som inte hade koll ens på vilka öppettider Postcenter i Sunne hade. Men vilken tur hon hade, jag kunde ju upplysa henne för det hade jag fått på min avi. Efter många om och men fick jag numret till Sunne, men där svarade ingen så det blev en omväg via en telefonist som säkert satt i Hemse på Gotland eller något.
 
Till slut kom jag fram. Först verkade det som om jag skulle kunna få mitt paket i morgon med lantbrevbäraren, men sen kom man på att bilarna är för små nu för tiden, så det går inte att få hemkörning längre. Inte om man bor på landet i alla fall. Hur stora bilarna är inne i stan/Sunne det talade dom inte om.
 
Så nu är jag lite besviken på Posten. Ännu mera än jag var innan.

Dret ärrä

Vaknade av ett stönande. Det var visst jag. Sen satt jag på toaletten halva natten, så midsommarmyset på Hjällstadsätern är i fara.
 
Och så regnar det och är iskallt och som grädde på moset kallade Gino mig Annelie förut. ANNELIE? Vart kom det ifrån? Det skulle jag bra gärna vilja veta. Han också, sa han. 
 
Jag kryper nog tillbaka in på toa. Hoppas att det är bättre i morgon för åker till sätern och sitter på utedasset hela kvällen, det gör jag inte.
 
 
GLAD MIDSOMMAR!
 
 

Pampigt

Hörde den här på radion när jag åkte till jobbet tidigt en morgon, och var tvungen sitta kvar och lyssna klart innan jag klev ur bilen. På högsta volym. 
 
 
 
 

Samlandets framsida

Inte vet jag om det beror på en fattig barndom eller bara en förmåga att se användningsområden, men jag gillar i alla fall att ta tillvara på och spara på bra-att-ha-saker. När jag skriver det ser jag för mitt inre huvudena på alla mina närmaste gå upp och ner samtidigt som det är ett väldigt himlande med ögon:
 
- Yeeah, right!
 
Och det är inte alltid små saker vi talar om. När mittenplattformen i Bäckebron revs för några år sen tog jag vara på sex stycken L-stöd i betong. Sven-Erik hjälpte till att köra hem dom med traktorn, de väger nämligen en hel del, och när vi gjorde i ordning hönshuset och hönsgården fick vi användning för två av dem, toppenbra! Sen har de andra liksom väntat på sin tur, och hade mer eller mindre växt över med gräs.
 
Häromveckan började Anna prata om att de skulle köpa L-stöd för att byta ut gamla ruttna stockar som låg som stöd mot grannens tomt, när de ändå har en grävare hemma för att dra stubbar och gräva upp en oljetank. Hur kul var det då inte att jag/vi hade liggande fyra stycken som var precis vad de behövde..?!
 

Johannes och Martin surrar fast.
 
 
Fokus.
 

Ibland är det inte så dumt att vara en samlare :)

Nye drängen

Hälsa på nye drängen.
 
 
Det är meningen att han(?) ska klippa baksidan av huset och jag ska klippa framsidan. Jag kommer dock att få stora bekymmer att hinna med i hans tempo. Med små avbrott för laddningar har han idogt tuggat på dag som natt sen han kom.
 
Jag vet att det är en inställningsfråga med tider och så, men den som gjorde manualen hade nog inte räknat med att den här skalbaggen hade en egen vilja. Han chockade oss med att backa ut från laddstationen, dra iväg och klippa börja gräs mitt under inställningsprocessen. Det var bara till att hoppa undan, dra in tårna och se honom försvinna nerför slänten. Så nu får han väl gå där och surra, för fint blir det.

Tack för alla tummar

Vi fick ju faktiskt fint väder till slut!
 
Hela vägen till Rättvik regnade det så fruktansvärt, så det till och med droppade in genom en liten glipa fram där cabben möter framrutan. För visst tog vi mustangen även om vi tvekade i det längsta. Med taket uppfällt.
 
 
Väl framme i Rättvik checkade vi in på hotell "Fawlty Towers", tog en öl och klev sen på bussen till Dalhalla. Då hade det slutat regna, och resten av kvällen var det torrt och nästan lite svagt soligt.
 

Kolla, här kommer solen fram! Bilden ovan eller bilden under, välj själva.
 

Showen får både plus och minus. 
 
Det var alldeles för lite C af Ugglas. Den var alldeles för kort, ingenstans framgick det hur lång tid det skulle hålla på, men jag hade ju tippat på från 19.00 till sådär 23.00-23.30 nånting. Men - det var slut redan före 21.00 och då hade det varit 15 minuters paus på det. Lite väl magert tycker jag för 740 kronor biljetten. Plus 175 kronor styck för den oerhört oorganiserade bussen.
 
Men det var kul att komma till Dalhalla, C af Ugglas var galen som vanligt (positivt), kören var fantastisk, sällskapet var det bästa man kan tänka sig, stämningen var på topp och de låtar hon sjöng var gôrbra.
 
Recension från DT här:
 
http://www.dt.se/noje/musik/caroline-af-ugglas-intog-dalhalla
 
Titta noga på bild 17. I nederkant ser man våra bakhuvuden som nr 5 och 6 från vänster närmast mittgången. 

Håll tummar och tår också för den delen

Önska oss nu för all del tur med vädret när vi drar iväg till Dalhalla i morgon.  
 
http://dalhalla.se/Evenemang/caroline-af-ugglas-med-gastartister/
 
Caroline af Ugglas & Co ska få göra sitt bästa för att förgylla vår nationaldag. Och naturligtvis hoppas vi inte bara på varmt och soligt för egen del utan för alla som tröttnat på regn och blåst.
 
 Ja, vi har husvakter. Ja vi har tänkt på att ta med varma kläder. Utifall att.

Dubbel-concentrerad till och med

Almanackor finns det gott om i min skattkammarchiffonjé, och börjar man försiktigt bläddra bland årgångarna så är man oomkullrunkeligt fast.
 
1903 annonserade man på detta sätt:
 

Tittar man på högersidan så kan man förstå att det kanske inte var så lätt att få råd att gå i Samskolan. Jag tycker det känns som en väldigt hög avgift, och det var nog bara möjligt för de rikaste i kommunen. Inget för vanliga bondungar.  
 
Men den underbaraste annonsen finns ju på andra sidan. Så otippat att man på Sunne Bok- och pappershandel kan köpa sig fri från allsköns krämpor för bara 1 krona flaskan.
 
Och det skulle inte förvåna mig särskilt om det finns en flaska dubbel-concentrerad Skogs-Olja nere på  lådbotten inlindad i gammalt gråpapper. Hoppas kan man ju alltid för jag är så himla stel i kroppen.

Min blivande personliga bankman?

Barnbarnet Charlie har bestämda åsikter om hur han vill gå klädd. I går kom han - väldigt nöjd - och visade upp sin nya outfit inför examen.
 
I dag får jag följande sms från Anna:
 

"Det var allt tur att jag fick Husmorslexikonet av dig när barnen prompt ska gå i kostym vid sex års ålder...  Just nu tränar jag smygfåll."

RSS 2.0