Secret hidingplace..?

Är det inte mattvätt och skoljubileum så är det italienare och hus. Trevliga små samtal över telefonen.

Hade precis satt in en plåt Chocolat Chip Cookies när hon ringde. Lagom kladdig om handen greppade jag luren. Hon lät lite besvärad, sådär som man gör när man inte riktigt vet hur man ska framföra sitt ärende: "Ähum, jag heter nanana nånting och ringer från Skebo kvarn, Älvgärdet. Jag söker en italienare som heter Gino, han ska bo i Sunnetrakten och han äger tre hus här som står tomma".

Har han sagt något om att han har tre tomma hus i Skebo kvarn? Hur jag än grunnar så kan jag inte komma på det.  Han har inte nämnt det i förbifarten nångång? Mumlat Skebo kvarn i sömnen? Nej.

"Nej du" säjer jag "om det inte är så att han har gruvliga hemligheter för mej så har han nog inte det. Men det konstiga är att inte alls långt härifrån, några kilometer bara, bor en annan italienare som heter Gino. Prova där".

Hon förklarar lite mer vad hon är ute efter och vi pratar på en stund, jättetrevligt. Glad påsk och allt sånt där. Sen ska hon ringa den andre Gino. Undrar om han har hemligheter för sin fru?

Ska nog ringa och kolla om han har tre hus utanför Flen. Annars har Gino lite att förklara när han kommer hem i morgon. Hah.

Håkken ä en rekkti kär..?

... eller på svenska "Vem är en riktig karl" men det låter ju inte lika bra.

Sö hôll te´goér:

http://www.youtube.com/watch?v=18ZlOTFstvQ


"Je kan styck´en hel én älg med en kniv som ä slö - och je kan hogg mäj i foten utta å blö..."

Jim for President

I´ve got MAIL!

Har trixat och fixat och klickat och till slut kom jag nästan ända fram... sen ringde jag Jim på ICT datorhjälp och han slutförde det hela. Så nu kan Daniel som provade i går, och Pelle som försökte i morse gå hem och lägga sej för Jim, han kunde han.

54 mail hade jag.

Nej just det!

Pratade med dotter Anna förut och klagade (!) på att jag inte hade någon inspiration. Till nå´t.

Speciellt inte till bloggen: - "Vet inte vad jag ska skriva om, har inga roliga uppslag..."

Anna: "Klart att du inte har nåt att skriva om, Gino har ju inte varit hemma på jättemånga dagar..."

Positiva tongångar... eeh... nej

För att återigen inte riskera att stämplas som det eviga surkärring jag kanske egentligen är (?) tänkte jag nu dela med mej av positiva saker här på jobbet.

Ibland har jag vatten. Det är mer än de har på många ställen i världen. Särskilt mycket vatten har jag när jag ringt på rörmokaren och ska visa honom hur torrt det är i kranen. Störtflod kallas det visst och sprutar ner hela mej. När han har åkt så slutar det rinna. I morse hann jag få i fyra liter vatten i en hink innan det sinade. Ha ha, nu kan jag både kissa och diska. Båda delarna görs på toaletten, eftersom kranarna i pentryt är bortkopplade p g a läckage och en stor mögelhärd under. Grönt är visst årets stora inredningsfärg BTW.

Skönt att få vara ifred. Slippa bombarderas med en massa information. Min nya jobbmail som jag skulle få vid övergången till Trafikverket fungerar inte. Jag har nu två ärenden som ligger hos ICT datorhjälp men ingen lyckas koppla ihop mej och Outlooken igen. Med tanke på att jag var borta tisdag-fredag förra veckan och inte läste några mail då heller, har jag säkert minst femtio (hundra?) nya att läsa. Skönt att jag slipper det. Kan lägga upp fötterna och blunda i stället för att hålla mej uppdaterad med vad som händer på järnvägen. Skicka vanlig post hit i stället om ni vill mej något, det fungerar fortfarande: Banverket /Trafikverket Bäckebron 132 686 95 V Ämtervik.

Tågledaren skällde bara ut mej fem minuter nånting, över saknade kvitton på inställda tåg. De låg på skrivbordet i en stor hög när jag kom i går. Inställelser som någon tagit ut veckan innan och struntat i att kvittera. Jag fick göra en lista och ringa in kvittenser till en gôrsur Hallsbergstågledare eftersom varken hans eller min mail fungerade. Skönt ändå att han inte var så grinig. Jodå så att.

Jag ser en bit av himlen. Genom de två frimärksstora fönstren där vinterfeta, vårtrötta flygor smyger omkring och gäspar i vårsolen. För vårsolen skiner. Lite svagt men ändå.

Och jag vet att fast mitt namn är Troublebitch from Hell known as Bäckebron när jag ringer chef-Maria så tar hon emot mitt samtal med en medkännande ton och ser till att saker händer. Och även om hon gör fula grimaser mot luren när vi lägger på så tackar jag för att hon lyssnar. :)

Tack för att du läser.


Vackert

Vacker och vemodig:

http://www.youtube.com/watch?v=9pk3J9-1-UA

Den här är bara BRA:

http://www.youtube.com/watch?v=CGw9AMXhUrU


Inget att göra vågen för

Ställde mej på vågen i dag.

Kan konstatera att jag inte sett de här siffrorna sen ett sent skede av någon graviditet.

Så antingen är det fel på vågen eller så är jag gravid. Vad ska barnen säja? 

Vit lögn..?

I går gjorde jag två saker riktigt bra. Jag vilade. Jag ljög som en riktig politiker.

Hade ingen ork över huvud taget. Släpade mej ut en runda med hunden, besökte mamma en stund, sen drog jag benen efter mej hela dagen. Borde ha bakat, borde ha städat, borde ha strukit in tvätten - men jag vilade. Tittade i taket mest hela dagen.

Satt i röran vid köksbordet och pratade med Gino i mobilen när telefonen ringde - okänd i displayen. Jag svarade och en hurtig tjej babblade på: "Hej jag ringer från ..?... och det är så att NN vill ge dej en tvätt av möbler eller en mattvätt - alldeles gratis! Vi har varit hos henne och hon blev sååå nöjd så nu har du chansen att få lika fint. Vad säjer du om det"?

"Om det säjer jag nej tack", sa jag, "jag har det såå städat och fint här, mattor och möbler är skinande rena inför påsk. Ge det till någon som verkligen behöver det, men tack ändå".

Medan jag vecklade ut de korslagda fingrarna hörde jag Gino frusta i mobilen.

Jag skämdes lite, och visst hade det varit skönt att få hem någon och tvätta skinnsofforna eller en stor matta eller två - men då måste man ju städa hela huset först... för man kan ju inte släppa in nån när det är så här rörigt?

Gnällinlägg

Jag har nästan alltid värk i axlar och nacke som alltsom oftast strålar upp i huvudet. Det gör inte jätteont hela tiden, det ska jag inte säja; men det finns där i bakgrunden och begränsar tyvärr ofta livet på ett eller annat sätt.

Som t ex att vakna nästan varje morgon med en molande huvudvärk efter en dålig nattsömn. Ingen bra start på dagen.

I måndags tog det sig nytt, eller nygammalt, uttryck. Har haft så tidigare, men det var flera år sen. På eftermiddagen jobbade jag och kände hur huvudvärken tilltog alltmer. Till slut bara sprakade det för ögonen och jag fick skutta ut och spy i en snödriva. Migränanfall.

Ringde till bemanningsplaneraren och sjukskrev mej dagen efter. Nu har jag varit hemma tisdag till fredag och vilat nacken men känner att något radikalt måste göras. Jag måste få sjukgymnastik eller massage för att komma till rätta med alla spänningar i kroppen. Väntar på att Previa ska ringa upp i eftermiddag.

Ett träningsprogram, stretchövningar, vad som helst. Vill bli pigg nu.

LCD eller LED eller ?

Vi var in till Karlstad i fredags för att titta på en ny TV till vardagsrummet. En platt en. Innan vi åkte läste vi på lite på nätet om vilket man skulle välja, plasma eller LCD, hur många Hertz o s v. Vi har fortfarande inte en enda plattTV så det är svårt att veta vad man ska ha.

Inne på SIBA jobbar Kalle som Gino känner: "Nej nej nej plasmaTV ska man inte köpa, det har vi bara en enda kvar. Nu är det LCD eller LED som gäller. Och ska man ha en riktigt bra bild ska man såklart köpa LED. Och 100 Hertz". 

Jag tyckte det skulle räcka med en 32 tums, men okej, den såg liten ut när man såg den i sällskap med alla 40- och 50-tummare på väggen. Kan nog sträcka mej till runt 40 tum.

Vi kunde naturligtvis inte bestämma oss. I stället åkte vi till Solareturen och köpte gulliga kaffekoppar och sju nummer av Illustrerad Vetenskap från 1984 - 1996. Troligtvis har den mesta vetenskapen uppdaterats både en och två gånger sen dess, men det behövdes lite ny toalettlektyr.

Troligt är också att det kommer någon ny typ av TV innan vi kan bestämma oss.

Ibland är det bra att ha en mamma på järnvägen

Johan ringer till jobbet 07.42: "Hej, är skoltåget försenat idag"?

"
Ja" säger jag, "ungefär fem minuter, hurså, är du sent ute, eller"?

"Mmm, var halvvägs till stationen när jag kom på att jag glömt protesen".

Inte så kul kanske att komma till plugget utan sin löstand.

Ville bara berätta att...

...vi gick upp klockan sju i morse och var på gymmet före åtta. Äntligen kom vi iväg. Det var jättekul och jag hoppas vi kommer att etablera en ny god vana i vår, det kändes som om vi kommer att fortsätta.

... när vi kom hem igen gjorde Gino äggröra och kaffe medan jag stod i duschen. Vilken härlig morgon.

... Gino tog hem veckans lördagsmorgonfrågestund med Helgmagasinet. Han slog mej med 21-19. Han skulle inte förlåta mej om jag missade att lägga ut det resultatet på bloggen.

... jag är glad ändå.

... solen skiner och smälter snön. Det droppar så härligt från taken.

Mmmmmm.

Finkänsligt

I går skulle jag göra mej till och gjorde en kycklingrätt, tikka masala. Den blev inte god, lite för starkt kryddad kanske.

Gino sa inte så mycket men tog inte om.

I dag sa han lite försiktigt: "Du... den där maträtten du gjorde igår - den behöver du inte göra igen..."

Hahaha.

Jag håller faktiskt med. Tacka vet jag raggmunk och gôrhårt stekt fläsk med hemkokt lingonsylt.

Vi vet inte mest...

... för det gör Lag Östlund. Inget som förvånar egentligen eftersom de brukar ligga på topp. Grattis!

Det var verkligen dretsvåra frågor - vem har koll på det fullständiga namnet på Franz Ferdinands hustru (tro inte att det räckte med Sophia) eller känner till det officiella språket i Andorra eller vem Jacques Piccard hade med sej när han besökte Marianergraven eller vilket år det var och vad farkosten hette?????? Vem?

Det var allt som oftast ingen hemma i toppstugan vid bord 5.

Men det var roligt ändå och Team Solängen skrapade ihop 14 poäng av 36. Segrande laget fick 18 så 14 var som ni förstår inte helt urusel resultat. Tror att vi placerade oss ungefär som förra gången.

Jag är liiite besviken på att den enda fråga jag ville ha inte kom. Jag hade råpluggat in namnet på rodelåkaren från Georgien som så tragiskt dog innan OS-invigningen. Min intuition sa mej att den skulle komma.

Nodar Kumaritasjvilis. Inte fasen kom den.


Dumt

Gjorde något dumt i går kväll.

När jag kom hem var jag sugen på något, hittade en påse katrinplommon som jag puttrade upp i lite vatten så de blev varma och mjuka. Till detta en liten klick vispgrädde utan socker. Jättegott.

I dag puttrar katrinplommonen för andra gången. Och minst två timmar kvar innan jag kan slappna av.

Hur tänkte jag egentligen?

Håll tummarna

I kväll ska Gino och jag till Kil för tävlingen "Vem vet mest" som anordnas varje år av JFF. Vi har inte varit med sen 2004, så nu är det på tiden. Då blev vi femma eller sexa om jag inte minns fel, av fjorton lag. Eller nåt sånt. I år ska det gå bättre.

Har gjort små övertalningsförsök för att få med Johan, man ska egentligen vara tremannalag, men han är tveksam. Mutor kanske? Han vill ju ha en bil...

Så gott folk, håll tummarna för Team Solängen i kväll är ni snälla. Vi behöver allt stöd.

                                        

I kväll får vi tänka till.

Alva gillar snöHär är Alva i full färd med att undersöka spår i snön. Hon fullkomligt dyker ner i minsta hålighet och drar i sej information om vem som gått där, när och vart. 

Jaktsäsongen har varit dålig för Alvas del, med så mycket snö kan man inte släppa hunden, varken för rådjurens eller för hundens skull. Hon får finna sej i koppelpromenader.

I stället har vi viltvårdat rejält i vinter, vi har en hel karavan av rådjur som kommer och äter. Det är väldigt kul att ha dem runt knutarna, tolv stycken har gått här regelbundet. Pekås har sponsrat med äpplen, potatis, sallad och diverse annat ätbart som inte gått att sälja för att det blivit skadat på något sätt. Grannarna frestar med betfor.

Snart kommer våren och gör livet lite lättare för alla djur.  

Följetongen "ispropp i avlopp"

Nu har det brunnit i knutarna här. På lilla jobbet.

I fredags var det en rörmokare och ångtankbil här och försökte ånga och spola upp isproppen i avloppet. Sen stack de bara utan att berätta för tjänstgörande tågklareraren hur det hade gått. Helt plötsligt var de bara borta, så han trodde det hade gått bra.

I går var en annan tågklarerare här på morgonen. Han provspolade och det lät som det skulle och verkade bra. Något misstänksam kollade han dock under huset och fann att de hade hittat en snabb, logisk och genomtänkt lösning av isproblemet. De hade helt enkelt kopplat avloppet direkt ut på marken. Käckt. Inte undra på att de försvann lika snabbt som en avlöning.

Arbetsledning, skyddsombud och tkl i samråd bestämde att stänga Bäckebron tills saken är ordentligt fixad, d v s uppgrävt avlopp och nedlagd värmekabel. Man ska inte behöva finna sej i att jobba utan vatten och toalett i dagens moderna samhälle. Nix.

Då gick Tågkompaniet i taket. De skulle ju inte kunna köra alla tåg. Detta var vad som behövdes för att sätta eld i baken på ansvariga. Vid 13.30-tiden när jag kom och tog upp bevakningen stod där en ny bajamaja utanför - rakt, med värme. Värmeslingor var utlagda för att tina upp marken, och jag fick ett löfte om grävmaskin på torsdag.

Det är alltså HOT om drastiska åtgärder som ska till. Be snällt hör till en förgången tid.

Sommarbild från "Lillstup"Vägen upp till Hjällstadsätern går längst Ljusnan. På ett ställe finns ett jättefint badställe, Lillstup. Vattnet har virvlat runt och gjort en sten alldeles skålformad och bildat ett naturligt bubbelbad.

Här ser ni en som njöt av massagen i somras.

Grattis grattis...

... Veronica & Daniel i Göteborg som har fått sitt första barn, en liten dotter idag.

Så idag blev jag mormorssyster igen. Gammelmoster får det nog bli.

Lycka till med det nya underbara. 

                                               


Vikken hälj

Det var underbart!

Trots så mycket snö och is utanför stugan så vi knappt tog oss fram och ett iskallt uppvaknande på söndag morgon - trots det har det varit en jättefin helg.

Det började med träff med jaktlaget och nio snöskotrar drog sen iväg uppför bergen. Mia och jag åkte till Likenäs och köpte tandborstar för det hade både Gino och jag glömt. I Likenäs vid macken stod en vagn med thaimat-take-away... vilket det ju blev så klart. Jättefräckt att sitta vid brasan i gapskjulet och äta thaimat i stället för grillad kôrv! (Tack Pär-Eric för lånet av skeden, vi hade fått skalat ätpinnar av gran annars).

På eftermiddagen när vi fått upp värmen i stugan något åkte Gino och jag ut på en skotertur till Höksjön, det var strålande sol och bara ett par grader minus. Halleluja. Satt bak och log som ett fån.  

Hemma i stugan igen under eftermiddagen och tidiga kvällen spelade vi kort och smuttade på en whisky. Det går bra att fråga vem som vann.

Och - jag har massor med bilder i mobilen - men hur, hur får man ur dom?

Snart ärä hälj

Sex minuter kvar.

Ha en riktigt bra helg nu alla. Det ska vi försöka ha. Återkommer med rapport om vi överlever skotersafarin.

Kram.

Te hälja

Te hälja ska vi åka till Hjällstadsätern och sova över i stugan. Johan ska vara barnvakt åt hundarna hemma. 

Vi ska på träff med jaktlaget, åka snöskoter, elda i kaminen, sola, gå på utedass, spela kort i skenet av fotogenlampan, sova ut på söndag morgon, få massor av frisk luft och lyssna efter vargarnas ylande på kvällen. Det kan bli lite god mat och ett glas rödvin. Högst troligt.

Ska bli underbart med en kortsemester, vi är ganska trötta både Gino och jag.

Hoppas på sol och någotsånär plogad väg upp till sätern.

Ska bara jobba klart först. Till kl 18.00.

Bloggtips

Fick ett bloggtips av Gustav i går. Dagens outfit.

Finns på alla bloggar som räknas, typ Kissie´s.

Ska fundera på saken. Känns jättepraktiskt eftersom jag då kan använda samma bild dag ut och dag in.

Ha ha ha

Precis som jag så är dottern ordmärkerska. Gillar syftningsfel. Ett arv som heter duga.

I dag på mailen fick jag följande tips från Tradera med hennes kommentarer:

Hej,

Din kompis Anna har skickat detta meddelande till dig från Tradera:

Meddelande:

Jag såg det här objektet till salu på Tradera, det kanske är något för dig? Men hur vet han att det åkt ända från norge..? :0)

Objekt: Troll i trä som åker skidor från Norge

Utropspris: 50 kr Högsta bud: 50 kr Antal lagda bud: 0

Säljare: PLÅTBURK7

Startdatum: 2010-03-04 14:46 Slutdatum: 2010-03-18 14:46

Klicka på länken för att se objektet:

 

Med vänliga hälsningar,

Anna och vi på Tradera

 

http://www.tradera.com
http://www.tradera.com/auction/auction.asp?aid=108465587
www.tradera.com


Hahahahahahaha.

Sur x 100

Jag är sur. Riktigt sur.

Ny is(?)propp i avloppet på jobbet. Nu flyter det mesta runt på toagolvet och kommer också upp under diskbänken i pentryt. Jag har skopat upp massor med sopskyffeln och slängt ut i en snödriva. Känner mej jättesunkig om händerna, det går ju inte ens att tvätta sej ordentligt. Och inte en våtservett i väskan. Den som snodde handspriten härifrån får härmed en extra snyting. 

Vik gruppchefen varskoddes i går att det bubblade och lät konstigt så jag väntar nu att det ska komma rörmokare på morgonen. Helst med en grävskopa också så vi kan riva ner tågklarerarbaracken och bygga nytt. Fräscht, med en toalett som går att använda utan att vara livrädd att det inte ska gå att spola. Vatten som går att dricka och diska i. Fönster mot järnvägen.

Hur jag känner mej i maggen kan ni bara gissa, eller hur? Ni vet känslan att vara röksugen men inte ha en kiosk på 10 mil.  (Vi som en gång rökt).

Grrrr.


Okänd

På jobbet ringer vi från skyddat nummer, så när det ringde hemma i går eftermiddag och det stod okänd i displayen trodde Gino att det var jag.

"Å vad f-n är det för en okänd en som ringer nu då och stör"? började han samtalet lite skojsigt och småtrevligt.

En något konfunderad mansröst: "Jaa... eeh det här är Ulf Mattsson, läkare på käkkirurgen. Är det kanske Johan jag pratar med"?

Gino fick ju erkänna att det var det inte utan en betydligt äldre och mer mogen person. Resten av samtalet flöt på bra trots det vänliga mottagandet. Som tur var hade Mattsson humor.

Det hade visat sig på röntgen att där framtanden suttit hade det varit en inflammation som brutit ner benet, så att det inte går att skruva direkt i det utan måste till en uppbyggnad först. En längre, jobbigare och mer tidskrävande process. Men Johan är ganska sansad så det ska nog ordna sej.

Ny operation den 27 april.

Inne i en period

Nu ska det erkännas. Jag är periodare.

När suget kommer går det inte att låta bli, jag bara måste ha. Det kan tyckas destruktivt, jag vet, men som de flesta andra periodare har jag koll på läget. Tror jag.

Nu har jag en period igen. Jag tittar efter gamla tavlor och skyltar, linnehanddukar, lampor, kuriosa, you name it. Allt som ser kul och udda ut.

Här är det senaste Traderaköpet, en skylt från "Gamla Murre", Murenska Badhuset i Gävle som uppfördes 1907 och revs på 1960 talet.


Badhus skylt

Den ska vi ha vid poolen. Som vi inte har. Än.

På gymmet, steg ett

I söndags var vi på gymmet, älsklingen och jag. Vi gick runt med ytterkläderna på och tittade.

Så nu vet vi hur det ser ut.

En bra början.

 

Tandlöst inlägg

Under helgen har vi haft takskottning, så långt som Gino nått med spaden från stegen. Det är ett högt hus vi har. Inget man kliver upp på sådär bara.

Något ton mindre på taket har det ändå blivit, det kan jag intyga för jag har stått nedanför och hållit i stegen. Det mesta har därvid hamnat över undertecknad. Antar att det gjorde sitt till att Gino var så idog.

Blir det bara varmare på nätterna också nu kommer våren snart..?

I dag efter jobbet har jag varit med Johan till tandkirurgen i Karlstad. För några år sen på väg hem från skolan hade han en träff med Kvarngatans hårda asfalt och slog av en framtand inne vid roten. Det var äntligen dags att operera bort den nu. Utrustad med en slags "löstand" blev han hemskickad, men så ont som han har just nu så kör han med glugg. Tjusigt.

Jag ska försöka krypa till sängs tidigt, klockan ringer 04.30.

Natti.


Dagens resultat

Dagens resultat i frågesporten/Helgmagasinet.

Marianne - Gino 32-13.

Jorå.


Det är bara sol hos mej

I morse tittade jag inte på termometern innan jag åkte till jobbet, faktum är att jag nog inte hade ögonen öppna på hela vägen till Sunne.  Kände bara att det var väldigt kallt. Första tåget ska låsas ut från "kajspåret" och när jag var ute och gjorde det tippade jag på att det var sådär -10 nånting. Det bet i kinderna.

Kom in tillbaka på stationen och trodde inte mina ögon -19,3. Nästan minus tjugo!

Nu vämer i alla fall solen gôtt på fönstren, temperaturen har stigit till -8,6 och jag slutar klockan 13.00. Härligt. Ledig helg också.

Idag kommer Robert och barnen upp och ska åka snöskoter med farfar, ska bli intressant. Det är lite väl mycket lössnö i skoterspåret så det är stor risk att köra fast, men det går nog att köra på sjön i stället?

Hoppas på snöras från taket om solen ligger på, det börjar bli kusligt mycket; och ingen av oss vågar sej upp. Kommer det ingen mer snö ska det nog gå ändå?

Jag tror jag ska sätta mej på en pinnstol i solväggen med en kaffekopp och filosofera när jag kommer hem. Men inte precis under taket, då kanske.

Glad, jovizzzzzzzt men trött

I dagens läge ska man vara glad att man har ett jobb. Och det är jag, dessutom har jag ett jobb jag stormtrivs med.

Men förlåt, Gud, att jag inte hoppade upp ur sängen med ett Halleluja klockan fyra i morse. Fjärde svintidiga morgonen på raken. Har nog sovit tre timmar i natt.

ZZZZzzzzzzzzzzzzz.

Första tåget har startat och gått som det ska. Håll tummarna.

Anti väderspänning

Vilket just här och nu menas att ni ska få lite tips för att spå väder, så ni slipper gå och vara spända och grubbla över vilket det ska bli.

Efter dagens samtal med mamma, har jag fått lära mej hur man ser på djuren vilket väder som kan väntas. Gammal beprövad vetenskap handlar det om. Nu när vi ändå har ett djurtema här på bloggen, liksom.

1). På hönsen kan man i god tid se om det kommer att dra in ett regnoväder. Är de ute så springer de in och tar skydd. Snart därefter kommer regnet. Men de har enligt uppgift två nivåer av detta fenomen. Det ska säjas att jag starkt betvivlade uppgifterna men man säjer inte emot mamma ostraffat inte, så jag vek ner mej ganska omgående. Ska det bli bara en pytteliten kort skur så springer de in. Blir det däremot ett längre regnande stannar de kvar ute. Vore det inte för att min mamma lät så tvärsäker och lite skarp på rösten hade jag trott att hon blandat ihop det på nåt sätt, men vi får tro att det är rätt så här. Fast, varför stannar de ute om det blir en lång regnskur..?

2). Ha koll på kattens svans när den är ute och går. Ja hela katten alltså. Pekar svansen stelt rakt upp blir det vackert väder, men om den hänger och slänger lite ledset därbak kommer det att bli rusk.

Höns och katter alltså. Tone Bekkestad kan gå och dra nåt gammalt norskt hästtäcke över sej. 

  Vasse´go Tone. Plats.


Glömde...


... höns.Grishink 2010

När jag var liten hade vi alltid grisar hemma som skulle slaktas till jul.

Till grisar hör en "grishink" där allt hushållsavfall hamnade.

I vårt kök idag står en sorts grishink. Vi matar rådjuren och minsta lilla äppelskrutt hamnar i "grishinken".

Drömmen är att någon gång igen ha en riktig grishink och grisar att föda upp hemma. Att vara självhushållande (i stort sett) med fläskkött, vilt, potatis och grönsaker hör till framtidsdrömmen.

Men det blir väl till att skynda sej. Man är ju inte tjugo längre.


  Grisar vill vi ha...     ... och Highland cattle också.

Tur i oturen

I dag har det hänt saker här på järnvägen, kan jag berätta. Kom ihåg vart ni hörde det först.

Ett tåg från Torsby körde på en bil som dumt nog stod mellan bommarna vid en vägövergång. Personen i bilen hann ur och ingen blev fysiskt skadad, men det blev en rejäl smäll. Tåget kom ju med 80 km/h vid tillfället.

Hela banan norrut fick spärras av med inställda tåg som följd. Inte bra.

Gör inte om det där i morgon när jag ska jobba tidigt i Sunne. Jag kräver ingen spänning i jobbet.

Passa på innan det är för sent

Blocketannons:Snö bortskänkes


Säljes av Tomas. Insänd 4 februari 07:32. Ta bort, ändra, förnya din annons.
   
 
Klicka för att se nästa bild
 
Pris: - Plats: Lund

Åtskilliga kubikmeter snö, snömodd och is bortskänkes mot att intressenten själv fraktar bort det. Även mindre mängder bortskänkes, om du inte vill ha allt själv.


Drömmar

Ett tag så skrev jag jämt, och tecknade. Byrålådan var full.

Den första datorn jag hade skrev jag massor på, som jag en gång tänkte sammanställa och kanske, kanske skulle det kunna bli en bok. Det är knappt man vågar andas om det. Jantelagen, du vet.

En datorkrasch senare och efter tio flyttar har jag inget kvar.

Men jag skulle verkligen vilja, igen. Jag har massor av idéer och det finns människor som inspirerar. Så kanske nångång? Är det för tufft att räkna med Nobelpris?

Onsdagsmys

Äntligen onsdag. I kväll kommer Gino hem.

Då blir det piglördag hos oss, äta något gott, ett glas vin - somna i varsitt soffhörn... 

                                                              

Sö könstigt

Män är pessimister. För det mesta, alltså.

Utom när det ska fraktas skrymmande saker på släpkärra. Till soptippen t ex, och det vet ju varenda människa att då slängs det på kärran eftersom, utan tanke på att det inte ska trilla av. Då förvandlas den mest pessimistiska man till en fullfjädrad optimist. Ett spännband runt hela härligheten, spänner och känner efter lite, och så kommer det: "Dätta tar säj ingen vägen".

När vi var i Kil och hämtade 600 meter slang till jordvärmen stod det tre karlar i tio minuter och drog spännband, sen klappades det på slangen och för brösten och de konstaterade alla tre: "Nu tar säj inte dätta nön vägen". Det var nästan t o m funderingar på om vi någonsin skulle få slangen av kärran, så bra som det var gjort.

Vi kom 300 meter. Sen började det ta sej nån vägen.

Dä va allt könstigt.

Första... andra... tjuge?

Läste på Granne med Selma`s blogg att hon varit på auktion. Det var nog samma som Lennart var på?

Också sonen Johan var med på auktion en gång när han var väl åtta-nio år.

Auktonisten var seg och tragglig och stod och drog tjugolappar: "Feck ja tjuge, feck ja tjuge"..?* på varenda liten pinal.

Johan gjorde sej en lov runt och kollade lite och kom tillbaka - "Varför säjer han vecka tjuge hela tiden"?


* Svensk översättning: Fick jag tjugo kronor för den här?

Dumbo speaking

Jag har lånat Ginos handsfree för min har gått sönder. Gino ringer när jag är ute och går med Alva.
Efter lite knövvel får jag fram sladden, in med ena proppen i örat och svarar.

Då ser jag att den lilla skumgummigrejen är borta på den andra.

"Jäklar" säjer jag, "nu har jag tappat gummigrejen som ska sitta på öronproppen".

Gino: "Jaha du, har du kollat om den kanske ligger kvar inne i örat"?

Tänkte inte på det.

Så vackert

I dag är det så vackert ute. En blek sol ger ett ljus som gör att snön blir nästan ljusblå. Det ser rent ut.

Helt plötsligt tycker jag så mycket om vintern.

Wakey wakey

Som lokförare har man konstiga arbetstider. Min alldeles egna lokförare jobbar sju dagar och är ledig sju. De sju dagarna han är borta blir det jobb på minst sagt oregelbundna tider.

Natten som gick skulle han byta av en förare som skulle komma in med tåget vid tretiden, så han ställde alarmet på telefonen. Tåget var tidigt in, så föraren ringde upp och Gino bytte av en halvtimme tidigare och körde iväg. Ganska rejält trött.

Som vanligt på nätterna så lyssnade han på nattradion. Plötsligt ringer en telefon. Länge. Så blir det tyst.

"Pinsamt" tänkte Gino "att programledaren inte stängt av mobilen".

Efter en stund ringer det igen. "Men herre gud, han kunde väl stänga av första gången".

Det fortsätter idogt att ringa. I bröstfickan. Väckning kallas det, Gino.

Elektrisk stimulering

Gino, du som har så ont i armen - du kanske borde testa TENS?

http://www.youtube.com/watch?v=AYWN8-RQR-ESer fram emot att äta frukost ihop på lördag. Kalaspuffar?

Boken om Kjell

Utanför Coop står Kjell igen. När han ser mej kommer han hasande fram och drar en cykel genom snön: "Jag är ute och letar efter en ny far till mej och bror´min".

"Jaså", säjer jag "har den gamla kommit bort"?

"Nä, han är död, men han levde alldeles för länge, tills han var nittifyra, och inte lämnade han nåt fadersarv efter sej. Så nu letar vi efter en ny".

"Det kan väl bli svårt, nya pappor i den åldern växer inte på träd" kontrar jag. Man ska ha klart för sej att Kjell och hans bror närmar sej 70.

"Nä du, och vår far var så snål och elak och seglivad, varje nyår ringde vi till honom och sjöng en ny text på Brevet till Lillan. Vi sjöng Pappa gå bort i stället och då levde han ett år till bara för att jävlas".

Himmel vad jag vill ta med mej en bandspelare och sitta ner med Kjell och bara lyssna. Han är definitivt en rik källa att ösa ur. Om jag bara vågar. Vad säjer du, Karina med k, ska jag våga?


?????

Exempel på hur det kan låta när vissa medlemmar i min släkt träffas:

Någon börjar: "Har nån hört hur det är med honom, han som var gift med henne... eeh... ja du vet, hon som hade en farbror som var blind"? Exempelvis.

Någon annan hakar på: "Farbror som var blind? Jaa, menar du den som hon hade följe med, hon som fick barn med han som kom från Bråsstorp och var kusin med hon som bodde på Hjaal"?

Redan här har man tappat tråden.

"Nej, inte som bodde på Hjaal, men jag tror hon som blev gift med äldste pojken på Hjaal var moster".

"Te vem"?

"Te han som var blind".

"Lever han"?

"Nej".

RSS 2.0