Bästa lunchen

Lunch på Tågx i Lysvik.
 

Värmländska söta jordgubbar och vaniljkvarg. Det gifter sig fint, som Ernst skulle säga.

Ett litet renoveringsryck

 Om jag får säga det själv så har jag varit ganska duktig veckan och helgen som gick.
 
Eller, ja jag har i alla fall både jobbat helg och slitit häcken av mig för att fixa till det lite här hemma. Johans gamla rum ska ju bli vårt sovrum, och jag hade rivit bort nästan alla tapetvåder och tänkte ta det lite fint och stillsamt när förutsättningarna ändrades s a s. Det kommer släktingar till Gino kommande helg, och vi kom på att vi ju faktiskt inte hade någonstans att lägga dom... så Gino målade tak och taklister innan han åkte till Kiruna och jag tog hand om väggarna.
 
Så det gick från det här:
 
 
... till det här:
 

Och av bara farten (!) blev det uppfräschat i trappan också. Från murrigt bruna hus...:
 
 
... till gladblommigt:
 

Och den fula gråa listen ovanför blev vit.
 
Man tänker så mycket när man går där och "möschlar",  och varje gång jag greppade saxen och klippte i tapeten så hörde jag min gamla slöjdfrökens iskalla röst:
 
"Saxen ska knapra mot underlaget"!! Och jag rös varje gång jag tänkte på det, så livrädd som man var för att göra fel. Det är underligt att jag över huvud taget kan tycka att det är roligt att sy ibland, men jag vet också att det inte är hmhm:s förtjänst.
 

Här knaprar det på serru.
 
Men allt har sitt pris. Nu har jag nacke, axlar och handleder som värker alldeles okontrollerat, så jag sover med kuddar under armarna för att avlasta lederna. Men fint blev det och jag är såååå nöjd. Och Gino också.
 
Och så har jag köpt ny säng också. 

RSS 2.0