Fredagsmys

Då var det fredag då. Wiggo & jag hänger lite i soffan.
 

Fakturus onormalis

Häromveckan var jag till Göran och fick på nya sommardäck.
När jag ville ta upp plånboken hade han lite bråttom, så jag hoppade in där i dag och fick med mig... hm... en räkning.
 

Inte riktigt vad jag väntade mig kanske

Jag har klippt lugg och färgat håret medan G varit borta på jobb. Det blev helt ok och jag är riktigt nöjd, speciellt när det som i går kväll var nytvättat och fönat lite fint. 
 
Är precis klar med det när G kommer ut från toa och frågar: "vad är det för produkt du har i håret"? och jag naturligtvis tar det som en komplimang för att det ser så glansigt och fluffigt ut.
 
"Ja det är väl lite..."
 
Längre hinner jag inte innan han fortsätter: "Jag bara undrar eftersom det ligger ett långt hårstrå i toaletten som det inte går att spola ner".

Och vart ligger det?

När jag går hemma och grejar pratar jag ganska ofta högt för mig själv.
 
Typ: "vart katten har jag lagt den där", "dags att öppna för hönsen" eller "oj, nu kommer posten" o sv.
 
Men igår gjorde jag mig själv förvånad.
 
Helt plötsligt sa jag "Flurkmark" högt och tydligt. Två gånger till och med.
 
Undrar vart jag fick det ifrån.

Bästa påskbrevet

På skärtorsdagen damp det ner ett stort kuvert i postlådan. Avsändare var Transportstyrelsen och jag förstod att det innehöll resultatet av min dispensansökan.
 
Skulle jag våga öppna? Det tog ett tag innan jag sprättade upp kuvertet och läste vad som stod. Till min stora glädje hade jag nu fått dispens att få sköta tågklarering igen på Fryksdalsbanan - med villkor att kolla min syn vartannat år och sker någon försämring kommer beslutet att omprövas. Beslutet gäller annars till min sextioårsdag.
 
Så nu kan jag andas ut ett tag, för den här tiden har varit hemsk. Jag har verkligen kastats mellan hopp och förtvivlan, och den som tror att jag haft "sötebrödsdagar" och gått hemma och njutit när jag inte fått jobba på banan; den misstar sig grundligt. Det har nog aldrig varit så ostädat och så lite hembakat som de här månaderna. Mitt humör har pendlat upp och ner, och vissa dagar har jag grottat ner mig rejält.
 
Nu känns det som om energin kommer tillbaka och kanske jag till och med kommer att putsa fönstren och dammsuga lite nån dag, vem vet?
 
I love it! Och jag är jätteglad!

RSS 2.0