Ko = 4. Tjur = 1.

Nästa tåg har en förare som kan räkna spenar. 

- Det är allt en tjur som är på fel sida stängslet. Ingen ko.

Men. Det är inte min tjur heller.

 

Ehh... fiin tjur...

Cowgirl

Föraren av motorvagnen ringer: - Det går en ko eller nånting ditåt alldeles bredvid spåret vid utfarten mot Kil. Tamboskap i alla fall som går utanför stängslet.

Jag, tågklareraren: - Okej, jag ringer och får ut nån som kan fixa bort den.

Så ringer jag driften i Hallsberg: - Hejsan det här var från Tågx i Bäckebron. Jag har en ko som lever lite farligt alldeles vid spåret. En förare har precis ringt och varnat.

Driften: - Oj då.  Det var väl inte så bra. Då ska vi se, är det din ko sa du?!

Jag: - Hahaha. Tyvärr inte, jag är bara stins här jag. 


Kossa med tunga  Söt kossa. Vill ha.


Åååh dessa sverigedemokrater...

Det är ju val snart. Jag vet i alla fall vad jag INTE ska rösta på. Länkar här till en klok kvinnas blogg - det är så klockrent.

Njut av klippet.

Nu drar snart jaktsäsongen igång
.. och det lär vara gott om hare i år..? Watch your back Gino.

Om man är oteknisk

Om man är oteknisk är det bra med manualer. Om man har svårt att läsa manualer är det bra med en bruksanvisning till den.

Till vår TV har vi en sån. Det är nog bra för oss det.Slut på ledigheten

Då var det slut på friden. Semestern ligger bakom mej och nu är det bara att ta nya tag.

I går eftermiddag avslutade vi min ledighet med att gå på Västanåteaterns föreställning av "En midsommarnattsdröm" i Berättarladan, vilket var helt fantastiskt. Om jag inte hade frusit så jag hackade tänder, hade det varit ännu bättre. Ska vara lite mindre finklädd och mer påpälsad nästa gång.

Pressbild En midsommarnattsdröm

Var grymt avundsjuk på Berättarladevana människor som hade tjocka tröjor. Men det fanns de som var ännu värre tunnklädda får man trösta sej med.

I dag jobbar jag förmiddag och eftermiddag. Ingen mjukstart här inte.  

Nu kommer det tåg. Återkommer.

En helt vanlig fredagsmorgon

Sover urdåligt på natten och ligger mest och tittar i taket. Runt fem måste jag ändå ha slumrat till och ligger väl och snarkar med öppen mun. Blir framåt åtta väckt av en djup tungkyss. Mmmm härligt tänker ni. Nänä.

Tungkyssen utdelas nämligen av en fjorton år gammal tax med riktigt dålig andedräkt och en irriterande ovana att slicka sej själv i ändan. Jag nästan spyr.

Borstar tänderna med dubbla lager tandkräm och ställer mej sen i duschen och duschar halsen. På insidan.

Gino tycker det hela är väldigt roligt och sjunger i falsett utanför: - Underbaart, underbaaaaart, underbahahahahart..! Vad nu det är för en tysk schlager han har snappat upp? Sen hittar han en tandborstmugg och fyller den med kallt vatten och häller det in i duschen.

Han påstår att det inte kan ha träffat, men det gjorde det. Lite på ena armen i alla fall... så jag har tvingat honom att städa i dag.

Vi har också monterat ihop en ställning till en himmelsäng. Blir fint i gästrummet det.

Trevlig fredagkväll på er.

Detta har hänt

Hej på er.

Det är mycket nu. Jag har ju semester och allt ska göras men inget blir gjort.

I alla fall: I helgen flyttade vi yngste sonen till Söderhamn. Han ska gå en internationell svetsutbildning där så det har köpts lägenhet och gud vet allt så nu håller vi tummar och alla övriga löst hängande kroppsdelar som går att hålla för att det ska gå bra.

Men början blev ju en katastrof. Jomenvisst. Eller katastrof och katastrof men lite knepigt blev det.

På fredagen gjorde han sista arbetsdagen och som tack var det nån som snodde hans skor i omklädningsrummet. Troligtvis har han gjort så bra ifrån sej att de ville behålla ett minne. Sen blev han gôrdålig. Halsen svullnade igen och han kunde varken äta, dricka, svälja spott eller prata. Tror inte att det har något att göra med skorna, dock. Gino jobbade natt till söndag och sov fyra timmar på morgonkvisten. Sen åkte han till Arvika (4,5 mil enkel väg) för att hämta vår hyrda "hämta här lämna nånannanstans-kärra". Allt var packat så det gick ganska fort att komma iväg. Vi ställde in GPS:en på Söderhamn. Bara att luta sej tillbaka.

När vi kom till Sunne (då hade vi kört en mil) hade vi tänkt åka 45:an rakt norrut mot Mora men se, det ville inte fröken GPS. Hon tjatade hål i huvudet på Gino som vet att det inte är lönt att säja emot ett fruntimmer som låter så bestämd. Han svängde snällt efter anvisningarna. För att göra en lång historia kort så gjorde hon vägen till målet minst fyra mil längre samt ledde oss över många många sträckor av knagglig vägarbetsgrusväg. Kan nämna att Gino gaskade upp sej när det var dags att åka hem och körde över kärringen i GPS:en totalt. 

Fram kom vi i alla fall och möttes av Vivi som vi köpt lägenheten av och fick nyckeln. Johan var nu jääättedålig men fick ändå hjälpa till att kånka upp bohaget tre trappor utan hiss, vilket jag i detta nu har skitdåligt samvete för. Vi packade upp lite, grejade så han hade en säng att sova i, sen åkte G och jag till vårt hotell.

Måndag morgon. Johan gick upp och till skolan men var dödssjuk. Vi fick en tid akut på sjukhuset och satt där i över tre timmar. Diagnosen blev körtelfeber. Läkaren var mycket tydlig med att han inte får göra någonting fysiskt, inte gå till skolan, bara vila. Annars kan det drabba andra organ. Två olika sorters medicin skulle få honom på fötter igen. Suck. Sjukintyget han skrev var EN månads stillasittande i stort sett. (En sån läkare man bara kan drömma om). Men han måste ju börja sin kurs annars är det ju inte stor idé att vara kvar. Den här veckan är det ju mest introduktion så det ska nog lösa sej, medicinen har redan gjort verkan. Han har varit där idag och ska gå resten av veckan - verkar vara mest föreläsningar så det ska nog ordna sej. Tyvärr missade han go-kartkörningen på teambildningsdagen i tisdags... 

Hoppas han blir pigg snart. När vi åkte hem var det Ginos tur att känna sej dålig. Och det håller i sej så jag tror han får gå och kolla lite med farbror doktorn. Han kanske skulle passat på när vi var i Söderhamn? 

Annars är det som vanligt. Återkommer med rapport från Solängen i morgon kanske? Tack för att ni väntar. 

Dagens små gåvor

Har man tre katter får man titta noga på dörrmattan innan man kliver ut på morgonen, det ligger ofta små presenter där. Flitiga är dom i alla fall även om de själva hellre äter köpmat.


Helgen i ord och bild

Helgen som gick var vi i stugan uppe vid sätern, Johan var hundvakt (och hade FF hemma). Vi skulle hugga ved och göra en arbetsdag med jaktlaget och hann med både det och mycket annat. Fiskade finfin öring och stekte t ex. Vädret var på vår sida förutom fredag kväll som bjöd på ett fantastiskt åskoväder som brakade och blixtrade runt knutarna samtidigt som regnet öste ner. Häftigt! Jag passade samtidigt på att vinna kvällens kortspel.Gino ser lite uppgiven ut inför uppgiften. Mycket kapa hugga köra var det...... mycket ved blev det...... och mycket bära var det också. Så här såg min underarm ut efter en dags slit. Stora nypskador som Gino påstår bara kunde bero på att jag har så mycket löst skinn. Och visst finns det löst skinn, men inte just DÄR?? Eller?Sen tog vi ledigt och åkte för att se hur det såg ut vid Örsjön. Ja det heter Örsjön och det illustreras härmed av ett vänsteröra tillhörande fyrhjulingsförare Gino. Han hade varit där förut så han visste hur man skulle åka. Först åker man där det är torrt...... sen åker man där det är lite blötare...... sen - efter ytterligare fem mil åker man tillbaka till sätern och tittar på kartan. Det visade sej faktiskt att vi bara hade åkt fel med några kilometer, så nästa gång kanske?

Vi spelade kort i stället och såg varandra djupt i ögonen.

Shopping!

I går var det bottenbotten. I dag är det lite bättre, och det kanske är som Cici säjer att knådandet hos sjukgymnasten gjorde mej lite down. Kropp och själ är tajta kompisar, det är sant. Och det är mycket just nu. (Bland annat ett stort grattis och kram till dottra som fyller 29 år idag. Puss på dej & tack för kaffe & tårta.)

Denna eftermiddag har i vilket fall spenderats med VISA-kortet i högsta hugg. Johan och jag har varit i stora stan och handlat grejor till lilla lägenheten. Solareturen, Rusta, OBS Bergvik och IKEA.

Fattas gör nu micro, dammsugare och köksmöbel. Men det ska fixas under nästa vecka så det är bra koll för närvarande.

I helgen ska Gino och jag upp till sätern och hugga ved, göra arbetsdag för jaktlaget, fiska och mysa.

Ha det så bra!

Depp

I dag har jag en riktig deppardag. Skulle ha velat ligga i sängen och bara sova.

Varför blir vissa dagar så här?

I morgon blir det bättre. Visst?

I går hände det här

Jag var till sjukgymnasten. En jättetrevlig tjej som fick mej att inse att jag står fel, går fel, sitter fel och troligtvis också ligger fel. Men hon tyckte inte att jag var ett hopplöst fall, åtminstone sa hon det inte högt utan lät mej tro att det går att göra något åt. Bra så långt.

Hon bröt ner mej på britsen och gnuggade fyra olika punkter riktigt rejält, två högt uppe på ryggen och två i nacken. Sen tejpade hon mej på ryggen. I dag är jag öm som ögat i mina punkter - men har liksom gôttont, som man har när man tror att smärtan kanske gör nytta. Tillbaka nästa torsdag.

Men det var egentligen inte det jag skulle berätta om idag.

Granne med huset där sjukgymnastiken håller till bor Kjell och hans tvillingbror. Och gissa vem som var ute och klippte i häcken, när jag kom ut omplåstrad och omtöcknad. Mycket riktigt, Kjell i egen hög person.

- Hallå där! Hörrö, kom hit ska du få höra. Han vinkade med båda armarna och häcksaxen. Gylfen var öppen och skjortan hängde utanför. Träskorna hade till och med jag som är en människa som har svårt för att kasta, låtit gå i soppåsen för länge sen. Han var skitig och orakad. Det gråa håret stod som en sky kring ansiktet, men ögonen var pigga och vakna.

- Ujujuj. Det är allt tragiskt. Vi har haft ett dödsfall här på gatan. God för sju miljoner och inte få njuta längre av rikedomen. Bara hundrafem år blev hon. Leendet hängde i mungipan.

- Ja, jag läste det i tidningen sa jag. Det var ju illa förargligt.

- På tal om dödsfall. Du vet bror min han var alltiallo åt åklagare NN och skötte trädgården och var springsjas när han skulle ha sitt dagliga brännvin. Han var ju värre alkoholist än bror min och jag ihopa. Så när åklagaren låg för döden kallade han till sej Sten och sa att "nu har jag och mina söner beslutat om vad Sten ska få efter mig när jag går hädan". Sten såg framför sej hur han inte skulle behöva ta ett handtag till i hela sitt liv utan få lite guldkant på ålderns höst.

- Hur gick det då? Blev han rik som ett troll eller?

- Jo det ska jag säja dej, han fick ett trettio år gammalt tjugoliters kylskåp, en rostig järnstege och en självgående gräsklippare som varit ur funktion de sista tio åren. Grejor som de inte orkat köra till soptippen.

- Det var väl dåligt, sa jag. Det går inte att få ärva några miljoner nu då av dom sju som grannen lämnar efter sej?

- Hehe, man kanske skulle ta och kolla upp det?

- Gör det du Kjell, sa jag. Var rädd om dej.

- Du med, sa han och klappade mej på axeln.

Jag log hela vägen hem.

Sortering

Efter att jag sett programmet: "Samlandet förstörde mitt liv" häromkvällen har jag börjat rensa upp i stallet. Stallet som inte längre är ett stall utan ett förråd för saker som är ett måste att spara för att dom kan vara bra att ha nångång fast när man ska ha dom vet man inte vart man har dom så man köper ändå nya såna saker.

Jag har hittills fått ihop en hel sopsäck.

Målet är att sortera i HELA stallet och garaget på semestern och slänga massor. Jag är redan stolt över mej själv.

Vargskit

En mycket uttorkad vargskit upphittad på promenaden, troligen utkorvad i vintras av varg på genomresa. Inre beståndsdelar: rådjurshår. Ytterskikt: troligen skit. 

Till höger i bild ligger mitt Shimmer Lipbalm som jag icke tager ett steg utan. Det är dock inte med den utan med en pinne jag krafsat runt i skiten för analys.


På tredje dagen...

... var det fint väder. För första gången denna sommar gick jag i bikini - ungefär en timme, medan jag drog upp rötter från den grävda håla som ska bilda grund till den nya carporten.

Ni fattar att jag är mer än mjölkvit.

Handlade, och klippte min mamma. Fikade.

Sen slängde jag två par skor. De hade blivit nerkissade av den senildemente taxen som bor i hushållet. Suck.
Ett annat par tvättade jag, de är ganska nya och inte av mocka. Tål alltså tvättmaskin. 

Därefter slog jag sönder kannan till kaffebryggaren när jag skulle diska den. Dottern har lovat att brygga en extra kanna i morgon bitti och ställa på trappan. Är hon en klippa eller?

Såg en dokumentär från ett BB i England tror jag och grinade när bäbisen kom. Tröstade mej med en näve chips från Johans påse som han lagt på soffbordet utanför vår sovrumsdörr.

Annars är allting bra. Ni då?

Semester

Jag har semester. Andra dagen i dag. Tada!

Hittills har jag hunnit med att sova längre på mornarna, plocka mer kantareller, baka bullar och köpa en lägenhet i Söderhamn. Det sista fick mej att sitta i telefon med bank och fastighetsförmedling en halv dag. Samt få lite ångest över att vi inte ens sett lägenheten. Men vad gör man när Johans kursstart närmar sej och det är lika svårt att hitta en liten hyreslägenhet som att få en man att fälla ner toaringen. Typ omöjligt. Impossible.  

Så det blir nog bra. Flytten upp till Söderhamn ska gå av stapeln den 23:e, samma dag som han börjar skolan. Känns lite stressigt så jag ska fråga om vi inte kan få nyckeln den 22:a. Om vi ber snällt kanske det går.

Nu ska jag sortera lite kläder i fina högar; Kasta, Second hand, Spara. Konstigt nog brukar spara-högen bli störst. Även om det mesta borde gått i slänghögen. Egentligen allt. Eller hur, Anna?

Men det är ju bra att jag har lite att plocka med för när jag kommer in i shoppinghetsen händer det att det blir mer. Och jag har ju sett en fin kringbyggd skånegård också. Och en gård i Norrland.

(För att inte tala om det vackra huset i Toscana).


RSS 2.0