Jo så här var det

Oj. Det var inte riktigt meningen att det skulle ta så många dagar innan det kom en fortsättning. Men så är det ibland.  

Jo förstår ni, det som hände sen var inte, CillaCobra; att det simmade in någon liten fisk i badkläderna. Tvärtom skulle man kunna säja. Fast nu har jag väl byggt upp en spänning så att själva händelsen blir mest som en fis i rymden.   

Nej det som hände sen var att Gino försökte dränka en av de andra snorklarna, en tjusig dansk kvinna i tjugofemårsåldern. Om ni frågar honom så var det inte alls så det gick till, medan jag är tämligen säker på att hon är av en annan uppfattning. Hennes snorkel hade fastnat ovanpå huvudet och i sina försök att få loss den vände hon sig till Gino som guppade omkring närmast, för att han skulle frita det lilla andningsröret. Medan han gjorde det tryckte han resolut ner henne under vattnet. Detta kommer han naturligtvis att förneka till dödagar. Det så väldigt roligt ut tyckte jag, men jag uppskattar att han inte i stället tog tillfället i akt och tafsade på henne. 

Apropå danska. På tuk-tukresan ner till hamnen lärde vi oss ett nytt danskt ord, och det låg så bra i munnen att vi använde det flitigt mest hela tiden sen. Fast att det är ett snuskigt danskt ord.

"Bolle". Håll med om att det låter lite småtrevligt. "Booolle".

Nästa gång blir det lite bilder.  

HALLOOO MADDAM!!!

Så gick två veckor. Swisch bara. Fortare än en avlöning flög dagarna iväg och så stod vi där tillbaka på Arlanda igen. Något brunare, något mer frusnare, och hade kopplat av såpass att vi nästan inte kom ihåg vart vi parkerat bilen.

Nu kan vi lägga till Thailand på listan över platser där vi varit. Och det var varmt, skönt, underbart hotell och klart vatten. Paradisiskt. Men lång lång resa. 

Första dagarna var vi så uppstressade att vi knappt kunde njuta, men lugnet tog överhanden och vi rutade in vårt nya, loja liv. Det tog sig följande uttryck: Gino gick upp först på morgonen, kvitterade ut två badlakan och mutade in två solstolar. Jag låg under tiden kvar under täcket och vaknade lååångsamt. Därefter frukost; ägg, bacon, omeletter, rostat bröd, frukt, yoghurt och flingor och riktigt gott kaffe.  Sen var det stranden som gällde. Promenera, sola, bada, dagdrömma, sola, tänka, läsa, bada, liten promenad, lunch, sola, tänka, bada, njuta, läsa. Vila.

Frustrerande nog hade jag inget block med. Jag hittade så mycket bra material till bloggen och min kommande bestseller, men hade inget att skriva ner det på. I affärerna fanns inget heller så jag försökte memorera. Minns inget. Det kanske kommer nu när jag börjar skriva det här.

Vi åkte på två snorklingsturer. Gino snorklade, jag hade inga linser med så jag hade nog tyvärr inte haft så stor behållning av det. Fanns ingen anledning att ytterligare blinda ner mig med ett cyklop. Men det var kul ändå. Första resan gick till Similan Island, tydligen ett av världens bästa snorklingsställen. Gino fick raka av en bit av mustaschen för att det inte skulle läcka in vatten under cyklopet, men han tyckte definitivt att det var värt det offret. Han såg en miljon olika fiskar, en giftig havsorm, en jättesköldpadda och en muräna som växer lite för varje gång han berättar om den. Jag hade haft lite känning av magsjuka innan vi åkte men med koltabletter och en stark tro så klarade jag hela dagen utan att behöva hoppa i havet och döda ett så vackert korallrev. 

Vi ankrade vid en ö och käkade lunch, två riskorn och en bit vattenmelon för min del. Där badade vi sen i ett blågrönt vatten som var det klaraste jag nånsin sett. Massor av fiskar flockades kring oss när vi simmade, helt orädda. Och gissa vad som hände sen?


RSS 2.0