solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

Lätt som en plätt var det ja

Publicerad 2015-01-07 08:21:00 i Små och stora projekt,

På söndagen skjutsade vi Nino hem till Karlstad, han skulle på mässan klockan elva. Sen skulle han prova att vara hemma i sin lägenhet, vilket har gått bra sen dess.
 
Så vi tog itu med projekt laga väggen i gamla stallet/nya verkstaden. Tidigare ägarna hade hästar vilka till största delen verkar ha stått inne och sparkat sig trötta. Och eftersom vi ska måla ville vi laga upp det så gott det går, vilket ska vara "lätt som en plätt" om man bara blandar till lite putsbruk och kladdar på.
 
Det är det inte kan jag meddela.
 

In med tombolan och blanda puts, sen tog Gino itu med den lilla väggen som en provvägg kan man säga. Först ska det grundas med en smet med vällingkonsistens. Därefter ska det slängas på puts och bredas ut. Den mesta putsen hamnade på golvet och kläderna. Mer säger jag inte om det.
 

Ni skulle bara höra vad han pratar italienska bara han vill. Mest meningar som inte är riktigt rumsrena, och det kan ha varit en bidragande orsak till varför inte putsen fäste.
Man kan lite lindrigt säga som så att det blev inte riktigt som vi tänkt oss. Inte heller det nästa vi provade - att spackla - gjorde jobbet, så i dag ska en tredje variant provas, något som heter husfix; vilket enligt välinformerad källa ska vara det lättaste och bästa att använda. Turligt nog jobbar jag i dag så ingen kommer att höra honom om det är så att det går åt helsicke. 
 
Porca Miseria.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela