solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

Dagens goda gärning (-ar)

Publicerad 2014-01-20 12:05:00 i Allmänt,

Flera gånger senaste veckan har vi sett ett trebent rådjur linka omkring i grannskapet, och det gör verkligen ont i en att se ett djur lida. Gino har försökt smyga på det för att komma åt att skjuta, men det har inte gått. Inte förrän i dag, då fick han ett bra läge och lyckades avsluta plågorna. Foten var borta och  benet fullt av var, så om inte det var dagens goda gärning så vet inte jag.
 
Eller också var det en ännu godare gärning att han inte laddade om lyckades behålla lugnet när grannfrua står på trappan och nedkallar Belsebub över honom för att han skjutit rådjuret.
 
"...Hur i hela  **** kunde du! Det skulle allt ha klarat sig.. mummel gruff och helvetes alla..." och så vidare och så vidare.
 
Man kan vara djurvänner på olika sätt.
 
 
Han brydde sig väl inte så mycket om vad hon sa, utan delgav hur rådjuret såg ut och att han inte tyckte om att se djur fara illa; så då avslutade hon med:
 
"Du är då på så dåligt humör jämt"  och gick in
 
Uppdatering: När han tänker närmare efter så kan han ha mumlat något om ett varmt och gott ställe.

Kommentarer

Postat av: epsilon

Publicerad 2014-01-21 09:45:29

Det var ju en riktigt god gärning att skjuta det där rådjuret Men hur grannen tänkte är svårare att förstå, självläkning eller vad.?
En del skulle nog må bättre på varmare platser.

Postat av: Cici

Publicerad 2014-01-22 14:56:13

Jag är helt inne på Ginos linje och önskade igår att en jägare hade dykt upp och avslutat en skabbrävs eländiga liv där den stod vid vägkanten mitt på dagen. Det är för många som läst om Bambi och hans kompisar.

Postat av: Marianne

Publicerad 2014-01-24 08:15:10

epsilon: Det är som om det ska vara liv till varje pris, men att ett djur som är så svårt skadat mår bättre av att få sluta sitt liv, det verkar våra grannar inte förstå. Men utan att säga för mycket så kan man inte vänta sig något annat av dem.

Postat av: Marianne

Publicerad 2014-01-24 08:21:49

Cici: Ja usch, det är så sorgligt att se djur som far så illa, och en snabb död måste vara det mest humana. En del tror att jägare bara jagar för nöjes skull, medan oerhört mycket handlar om viltvård och att avliva t ex skabbangripna och trafikskadade djur.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela