solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

Någon har önskat sig presenter

Publicerad 2013-07-24 21:48:00 i Glädjeämnen,

En av oss, den med längst skägg; fyller snart jämna år och har önskat sig grejer.
 
Det ena var en flaggstång, det andra en mustangcab. Inget småtjafs precis.
Lämpligt nog kom det ett reklamblad med lite rabatter på flaggstänger i postlådan för ett tag sen, så en sån har jag och ungarna fixat. (Men han fick gräva och gjuta själv).
 
Mustangen kändes väl lite mer kostsamt, så den presenten skulle han få ge sig själv. Och han har letat och letat. Varenda mustang i hela Sverige som motsvarat önskemålen har nagelfarits, ringts på och poff, så har de varit borta. Allt som oftast har han varit i Norrland när objekten kommit ut på Blocket. Jag har nästan hela tiden haft en favorit i Borlänge. En vackert blåturkos mustang, (eller kalsongblå som grannen Robert säger :)) som han visserligen ringde på; men inte riktigt kände var rätt färg.
 
I fredags stod vi och snickrade på det nya skjulet när vi kände att vi måste koppla av lite. Först tänkte vi ta motorcykeln till Värmskog och äta räkmacka, men det blåste så mycket att vi tog kaffe i en termos och satte oss i lilla peugeoten och åkte på utflykt till Borlänge. Vi skulle bara titta.
 
Men när han klev ur bilen och satte blicken på den turkosblåa, så var det nog i princip klart. Gino blev kär. Färgen var såå fin, och bilen var så välskött. Helt perfekt. Att familjen hade en mops var bonus för mig som älskar mopsar. Att sen mopsen Beethovens matte hade bott på Parkvägen 3 i Rottneros när hon var barn gjorde ju inte saken så mycket sämre. Vilka tillfälligheter. Vi fick en jättetrevlig eftermiddag, och efter lite meckande på banken hade vi skönheten med oss hem. Gissa vilken bil jag fick köra?
 

Här står pärlan i mitten, mellan två av Bengt E:s bilar. Vi har åkt runt nercabbat hela helgen med stora leenden på läpparna. Tur att det finns vindruta, annars hade man väl haft hela tandraden full i flugor och bromsar.
 
 
Och så var det det här med flaggstång. Gräva och använda pappas gamla jordborr.
 
 
Gjuta och kolla så fällningen blir åt rätt håll.
 
 
Första hissningen. Flaggan kommer upp den 19:e augusti ;)
Fint blev det. Plantera och greja runt får vi göra till semestern.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela