Och vart ligger det?

När jag går hemma och grejar pratar jag ganska ofta högt för mig själv.
 
Typ: "vart katten har jag lagt den där", "dags att öppna för hönsen" eller "oj, nu kommer posten" o sv.
 
Men igår gjorde jag mig själv förvånad.
 
Helt plötsligt sa jag "Flurkmark" högt och tydligt. Två gånger till och med.
 
Undrar vart jag fick det ifrån.

Kommentarer
Postat av: Cici

Ja jag kan ju inte förstå annat än att du längtar upp till mina trakter även oim Flurkmark ligger närmare Umeå än Skellefteå.

Flurkmark är en tätort i Umeå kommun i Västerbotten.
Förledet i byns namn är mansnamnet Flörik(a), som anses vara tyskt. Byn skiljer sig därmed från de flesta andra så kallade mark-byar i Övre Norrland, som vanligen har förkristna mansnamn som förled.[2]
I byn finns en kvarn, Flurkmarkskvarnen, och en bilverkstad. Intill Fällforsån, som rinner genom byn, ligger ett bönhus. Tidigare fanns även ett sjukhem, men detta lades ner under 1970-talet och gjordes senare om till hyreslägenheter och går numera under namnet Flurkmarksgården. Flurkmark har en idrottsklubb, Flurkmarks IK. Flurkmark har också ett elljusspår, cirka 2,5 km långt, för motionslöpning sommartid och med preparerade skidspår vintertid. Emellanåt arrangeras diverse hantverksutställningar och fester vid Flurkmarks klubbstuga.

2013-04-12 @ 12:50:21
URL: http://cicilina.blogspot.com
Postat av: Marianne

Cicci: Tack snälla Cicci, har jag läst om Flurkmark på din blogg kanske? Det är inte alls omöjligt att jag faktiskt har en längtan norrut, :) för jag håller ju t ex på Skellefteå i hockey.

2013-04-13 @ 18:18:58
URL: http://solangen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0