solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

Lite hönsbilder

Publicerad 2012-10-16 14:02:00 i Glädjeämnen,

Efter begäran av Anton, familjens riktiga hönsfantast kommer några dagsfärska bilder på ett gäng väldigt motsträviga hönshjärnor:
 
 
Får jag presentera Estelle, som numera bytt både kön och namn och kallas Stellan. Halt på högerbenet är han också, stackar´n. Bakom honom med lite gulaktiga fjädrar på halsen ser vi Sally, som även hon gjort könsbyte och går under namnet Salvatore aka Sally, för som vi alla vet så har alla italienare smeknamn och kallas inte det de är döpta till; men det är ett helt annat inlägg. Längst till höger kan det vara Lill-Tindra som fortfarande är en höna tackochlov.
 
 
Här ser man Sally Salvatore som alltid är först när det vankas mat och godis, fast han är nästan minst så är han riktigt framåt.
 
 
Faverolletuppen Påven är otroligt svår att plåta, men här drog jag det längsta strået och knep honom i flykten. Visst är han jättesnygg.
 
 
"Slut på sockerkakan redan..? Vafalls..."

Kommentarer

Postat av: Cici

Publicerad 2012-10-16 22:48:44

Har jag förstått saken rätt så har ni för tillfället minst tre tuppar. Kanske dags för en kyckligngryta snart då? Påven torde känna sig ganska ohotad, så tjusig som han är.

Postat av: Marianne

Publicerad 2012-10-17 17:42:16

Cici: Det är värre än så - vi har sju tuppar..! Och bara fem hönor. Påven är precis som du säger helt ohotad, lilla "Sally" och Stellan vill jag gärna ha kvar, och helst också någon plymouth rock tupp, men det går ju bara inte, vi måste ta beslut. Minst tre måste bort. Men Gino vill inte gärna slakta, han är ganska blödig när det gäller våra djur - vilket jag tycker är en bra egenskap.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela