solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

Nöjd

Publicerad 2012-12-20 10:39:00 i Allmänt,

I går kväll fick jag hem kärleken från kylan i norr. Mycket efterlängtad.
 
Han ska vara hemma över jul, men jobbar tyvärr under nyår. Vi hade långt framskridna planer på att jag skulle åka upp till Kiruna över den helgen, och jag har kollat upp både nattåg, flyg till Kiruna, Gällivare och Narvik men lyckades inte hitta någon resvariant som hamnade under dryga 5000 och det kändes alldeles för dyrt, så vi får väl klä upp oss och skåla in 2013 på telefon. Han dyker ju upp här hemma dygnet efter. Fast det hade varit så roligt att åka med sträckan Kiruna-Narvik i vinterskrud. Finns nog ingen vackrare järnvägssträcka.
 
Däremot hänger jag nog med på loket till Oslo en tur lördag kväll till söndag middag, men då gäller också att allt är "klart" inför julafton. Nu blir det i och för sig inte så ambitiöst, julafton blir det bara Gino, jag och svärfar; våra barn med familjer dyker upp och får äta rester juldagen och annandagen.
 
I morgon blir det förhoppningsvis de sista julklappsinköpen, mathandlande och kanske hinner jag rafsa över lite med trasan, medan Gino får ge sig ut efter en yttepytteliten gran. Men om det vet han ingenting än, hehe.
 
På jobbfronten mycket nytt. Man kan lugnt säga att det rörts om en del i grytan efter hemkomsten från Loka. Nya turlistor har presenterats, med i ärlighetens namn både för- och nackdelar, och det har uppstått många diskussioner. Bland annat finns det förslag på att vi ska börja jobba natt, vilket är nytt för de flesta av oss här på Fryksdalsbanan. Min placeringsort försvinner och jag kommer i bästa fall att tillhöra Sunne. Men - jag hade mucho hellre sett att vi får behålla Bäckebron och att jag och min kollega varvar för- och eftermiddagsveckor. Då täcker vi upp i stort sett all bevakning här - utan att kosta Trafikverket en enda krona i respengar.
Ska vi säga så? Vi behåller Bäckebron som placeringsort?
 
Annars är det bra.
Det finns så mycket att vara tacksam för. Jag är bland annat tacksam att 2012 nästan är till ända och inga större sorger och bedrövelser har drabbat mig eller mina nära och kära under året. Jag är ganska jättemycket tacksam att jag är lekmannarevisor i Sunne och inte i Gävle idag.
 
Jag är också glad att jag har min familj och vänner omkring mig och har ett jobb som jag trivs med. Mer behöver jag inte.
 
Jag är nöjd. 

Kommentarer

Postat av: epsilon

Publicerad 2012-12-22 11:21:22

Andra tider nu än när anställda på SJ och deras anhöriga hade fria resor. (nu åker såna som jag gratis för maken får poäng på det årskort som hans företag betalar, konstigt system men jag tackar ju inte nej) Hoppas du får behålla Bäckebron - vi har ju tänkt vinka till dig där när vi ska åka Fryksdalsbanan.
God Jul!

Postat av: Marianne

Publicerad 2012-12-22 12:22:51

epsilon: Njut av de fria resorna :) och jag hoppas också stå i Bäckebron och vinka glatt när ni åker förbi ;)
En riktigt fin jul önskar vi på Solängen.

Postat av: Annika

Publicerad 2012-12-23 11:17:35

En riktigt GOD JUL till dig.

Svar: Tack Annika, god fortsättning önskar jag dig och de dina.
Marianne

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela