solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

Älskog i älgskogen eller Mandomsprovet?

Publicerad 2010-10-19 21:55:34 i Jakt,

Det var ju älgjakt i veckan som gick.

Brönäs-Hjällstads jaktlag hade en ny deltagare, en trevlig kille på 35-40 år som såvitt jag förstår hade jagat i annat jaktlag förut; men aldrig tidigare skjutit någon älg.  

När en massa karlar (och några kvinnor) kommer ihop i grupp blir det lätt en grabbig stämning och liiite lätt rå jargong. Detta nämner jag bara som en liten detalj om någon inte visste det innan. Detta jaktlag är inget undantag, kan jag meddela. Hur härliga som helst.

Nåväl, den nye killen blev hjärtligt mottagen som sej bör. Andra dagen hamnade han bredvid jägare D vid brasan. Dom pratade om ditten och datten när nye jägaren ställde frågan: 

- Hur är det i det här jaktlaget när man skjuter älg? Har ni som tradition att man får en grankvist i mössan, eller..?

Jägare D som ständigt har en enorm räv bakom örat och en aldrig sinande svada, tittar honom djupt i ögonen och säjer med glimten i ögat: 

- Grankvist? Tradition? Gran... Phffft... Här har vi som tradition att den som har skjutit drar ner byxorna och sätter på älgen medan vi andra står och tittar på. Så gör vi här uppe. Jodu, det är tradition det.

Därefter återgår han lugnt till att steka sina fläskbitar


(To be continued
som det brukar heta...)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela