solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

LCD eller LED eller ?

Publicerad 2010-03-22 08:16:49 i Små och stora projekt,

Vi var in till Karlstad i fredags för att titta på en ny TV till vardagsrummet. En platt en. Innan vi åkte läste vi på lite på nätet om vilket man skulle välja, plasma eller LCD, hur många Hertz o s v. Vi har fortfarande inte en enda plattTV så det är svårt att veta vad man ska ha.

Inne på SIBA jobbar Kalle som Gino känner: "Nej nej nej plasmaTV ska man inte köpa, det har vi bara en enda kvar. Nu är det LCD eller LED som gäller. Och ska man ha en riktigt bra bild ska man såklart köpa LED. Och 100 Hertz". 

Jag tyckte det skulle räcka med en 32 tums, men okej, den såg liten ut när man såg den i sällskap med alla 40- och 50-tummare på väggen. Kan nog sträcka mej till runt 40 tum.

Vi kunde naturligtvis inte bestämma oss. I stället åkte vi till Solareturen och köpte gulliga kaffekoppar och sju nummer av Illustrerad Vetenskap från 1984 - 1996. Troligtvis har den mesta vetenskapen uppdaterats både en och två gånger sen dess, men det behövdes lite ny toalettlektyr.

Troligt är också att det kommer någon ny typ av TV innan vi kan bestämma oss.

Kommentarer

Postat av: Cici Lindgren

Publicerad 2010-03-22 20:27:03

Man hinner bara innanför ytterdörren med sin senaste tekniska pryl, så har det kommit något nytt på marknaden och det man nyss köpte har blivit omodernt.

Postat av: Marianne

Publicerad 2010-03-22 20:59:21

Precis. Vi är inte direkt snabba i starten heller =)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela