solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

Alva gillar snö

Publicerad 2010-03-16 21:23:04 i Glädjeämnen,



Här är Alva i full färd med att undersöka spår i snön. Hon fullkomligt dyker ner i minsta hålighet och drar i sej information om vem som gått där, när och vart. 

Jaktsäsongen har varit dålig för Alvas del, med så mycket snö kan man inte släppa hunden, varken för rådjurens eller för hundens skull. Hon får finna sej i koppelpromenader.

I stället har vi viltvårdat rejält i vinter, vi har en hel karavan av rådjur som kommer och äter. Det är väldigt kul att ha dem runt knutarna, tolv stycken har gått här regelbundet. Pekås har sponsrat med äpplen, potatis, sallad och diverse annat ätbart som inte gått att sälja för att det blivit skadat på något sätt. Grannarna frestar med betfor.

Snart kommer våren och gör livet lite lättare för alla djur.  

Kommentarer

Postat av: Cici Lindgren

Publicerad 2010-03-17 09:52:52

Så bra att det finns människor som värnar om djuren, även dom vilda. Hos oss är det glest mellan rådjuren men dom förekommer. Vi får nöja oss med att utfodra fåglarna.

Postat av: Marianne

Publicerad 2010-03-18 06:34:39

Älgen var här i förrgår också och promenerade runt rådjurens matplatser, konstigt nog så tröttnar man aldrig på att se skogens konung.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela