solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

Trauma

Publicerad 2010-07-02 07:36:46 i Gamla minnen,

Idag har jag fått en berättelse från kollega Lima Bravo.

Vi pratar ordergivning och solkurvor men på två sekunder har vi vänt samtalet till att handla om husdjur. Hans första husdjur var minst sagt ovanligt och det som hände ännu mer bisarrt.

I Kil var det en gubbe som åkte runt med häst och vagn och samlade upp nånting. På sextiotalet var det. Vad det var han körde omkring med glömde jag direkt när han fortsatte sin historia. Alla barn brukade flockas och ville åka med på vagnen men gubben var lurig och sa till ungarna att dom skulle springa in först och dricka lite mjölk. När dom kom tillbaka ut igen med andan i halsen och rejäl mjölkmustasch var gubben och hästen långt borta. Kloppeti kloppeti ekade i fjärran, bara doften av häst dröjde sej kvar. En och annan hästskit också kanske.

Men LB brukade genomskåda bluffen eller också kanske han inte tyckte om mjölk, hursomhelst brukade han få åka med till sin mormor och morfar ibland. På vagnen hade gubben en mystisk trälåda full med hö. I lådan bodde - en kräfta. En livs levande kräfta.

För att göra en lång historia kort fick LB kräftan mad sig hem, med tillsägelse att fylla badkaret med vatten och repa gräsmattan på gräs och slänga i. Då skulle kräftan leva gott och vara lycklig alla sina dagar.

Vilket inte skulle bli så många. När modern kom och skulle ta sej ett skönt och avkopplande varmt bad blev hon inte överlycklig att finna ett dylikt husdjur ockupera hela karet. Däremot var hon mycket förtjust i skaldjur på andra sätt.

När kräftan var tillredd efter konstens alla regler fick Lima Bravo frågan av sin hulda moder: - Vill du smaka?

Det var väl inte snällt. Man förstår att det satt sina spår.



Kommentarer

Postat av: lima bravo

Publicerad 2010-07-02 07:52:54

trost denna traumatiska upplevelse är jag som min mor väldigt väldigt förtjust i skaldjur! men jag äter inte mina barns husdjur!

Postat av: Marianne

Publicerad 2010-07-02 07:55:50

Mmm det är allt bra gôtt. Har dom hund dina barn? :)



Postat av: Cici

Publicerad 2010-07-02 11:59:18

Vuxna har inte alltid så stor förståelse för barns olika husdjur, men det var ju tur att LB kom över skräckupplevelsen och numera kan avnjuta dessa läckerheter.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela