solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

Frågor - och svar

Publicerad 2010-01-26 14:38:49 i Allmänt,

När G kommer med glasögonen nere på näsan och någon ny klurig fråga av allmänintresse, t ex "Vet du hur högt ett berg kan bli"? eller "Vet du egentligen hur många arter av hoppspindlar det finns"? så kan man enkelt räkna ut vart han har varit.

Att läsa Illustrerad Vetenskap medan man befinner sig på toa är kanske verkligen ett av de få kända tillfällen då män lyckas med bravaden att göra flera saker samtidigt? Lägg märke till att det inte är ett påstående utan mer en fråga. Vill ju inte riskera att äta skäggtofs i dag igen.

Det mest otroliga i sammanhanget är att en hel del fastnar. Av lärdomarna alltså. Och kan användas för att imponera, inte minst på mej när jag minst anar det. 

Hur som helst kommer ett och annat till användning när vi tävlar i "Vem vet mest" eller i NWT:s helgmagasin. Och den jäkeln hade mage att slå mej i lördags med en (1) enda futtig poäng.

Hädanefter ska jag överväga att börja läsa på toa, hur främmande det än ter sej. 


Rätt svar på spörsmål 1:

En österrikisk fysikprofessor, Victor Weisskopf har ställt upp en matematisk formel, enligt vilken man kan göra en teoretisk beräkning av bergs maximala höjd. Enligt formeln kan berg på jorden inte bli mer än 44 kilometer höga.

Och på b:

Hoppspindlar finns i mer än 5000 beskrivna arter och är en av de allra största spindelfamiljerna. De utmärker sig genom att kunna hoppa många centimeter med hjälp av en hydraulisk tryckmekanism i benen.

Hoppspindlar är speciella, eftersom de tack vare en hydraulisk tryckmekanism i benen kan hoppa flera centimeter .
   Skutteliskutt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela