solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

Dagens i-landsproblem

Publicerad 2010-01-12 15:16:26 i Reflektioner,

I dag känner jag för att gnälla lite över folk som gnäller.

Från NWT:

"Skidspåren i den södra delen av I2-skogen beskrevs som perfekta.
Men nu är de borta efter att vägen de gick på blivit plogad.
– Ingen har hört av sig till oss först, säger Kjell Ögren, ordförande i Grava SK som sköter om spåren."

Precis som om det vore taget ur en Lindeman-sketch läser vi i tidningen om hur kommunen plogat en väg (på sin egen mark) på I2-skogen i Karlstad, och då vägen var oplogad hade Grava SK gjort skidspår där.

"Skidklubben Grava SK, som preparerat spår på vägen under flera vintrar, upptäckte vad som hänt härom dagen."

So what om de preparerat spår på vägen under flera vintrar, inget av det finns i alla fall kvar när snön smält. Nytt år, ny snö, nya spår.

Syftet med plogning är inte att jävlas som man skulle kunna förledas tro, utan för att kunna köra in timmerbilar på vägar avsedda för det; eftersom man avverkar skog.  Och inte passar det att man nu gjort skidspår över ett gärde i stället - nej det blev för långt det. 

Så nu hytter skidåkarna med stavarna och NWT fortsätter:

"Kjell Ögren tycker att klubben borde ha kontaktats innan vägen plogades. – Man borde ha framförhållning när vi har så få bra vintrar. Man kunde ha kontaktat oss innan man körde igång så att vi tillsammans kunde ha planerat det, säger han."

Jag tycker att Grava SK/Kjell Ögren kunde lyft luren själv för att höra sig för hos markägaren om det fanns planer på avverkning på området innan man gjorde skidspår. Varför ställer inte journalisten den frågan?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela