solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

Secret Santa

Publicerad 2009-12-07 22:29:29 i Små och stora projekt,

I några år nu har vi "skippat julklappar" d v s vi har inte lika mycket ångest över att alla ska bli nöjda och få lika många paket eller att pengarna ska räcka fram till annandagen. OBS detta gäller inte barn under 16 år, bara vi vuxna. Småbarnen har vi ångest för fortfarande =)

Vi har i stället en "Secret Santa". Alla vuxna skriver sitt namn på en lapp och så drar vi varsin. Den personen ska man köpa en julklapp åt. Max 200 kr. Lätt som en plätt. Kunde man tro. Men icke.

Varje år har jag lyckats dra den svåraste just det året, konstigt nog. Det hade ju alltid varit lättare om det varit den eller den. Så just nu går det både runt och står still i skallen - vet att det låter omöjligt men det går. I min skalle.

Det roligaste av allt är rimmen, det ingår i secret santa´s uppdrag att skriva ett fyndigt rim; helst två eller flera verser - och redan där brukar man kunna gissa vem avsändaren är. Nödrim är fullt tillåtet, nästan ett krav. 

Kommer att återge några exempel här efter jul. 

Så nu är bara frågan: Vad önskar sej ..................? 


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela