Ingen Olle än

Gårdagskvällens efterforskningar ledde inte till att någon Olle hittades, tyvärr. Trots att jag hade god hjälp.
 

Men Bella och jag har bara betat aven tredjedel av lådorna, så hoppet finns där. Nu har jag googlat Svea Svensson i Gulsele och hittat en ansedel över henne, men lyckas inte komma vidare för att finna hennes barn. Det tändes en liten gnista i alla fall att börja forska mer över Svea och hennes historia. Till att börja med,varför flyttade hennes far Per från Gräsmark där han föddes och blev gästgivare i Junsele? Han måste ju ha varit min farfars bror och om den släkten vet jag ingenting. Ännu.
 
Det här tål att grävas djupare i. Vart är Bella?

Kommentarer
Postat av: epsilon

Men så spännande och intressant att ha en sån skatt att ösa ur. Hoppas att du hittar Olle.I min släkt skrevs det kanske inte så mycket och sparades inte heller. Och jag var ju inte ett spår intresserad av släktens historia när de som visste nåt fortfarande levde. Ångrar det idag förstås.

2015-05-28 @ 17:45:14
Postat av: Marianne

epsilon: Vi har bott här exakt tio år och chiffonjén har stått ganska orörd. Men nu när jag börjat upptäcka vad som finns i den vill jag bara fortsätta :)Precis som du ångrar jag jättemycket att man oftast slog dövörat till när mamma och pappa levde.

2015-05-30 @ 07:55:02
URL: http://solangen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0