solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

Vi har varit på skotertur

Publicerad 2014-02-04 19:05:00 i Glädjeämnen,

I lördags kom vi äntligen iväg på årets första (enda?) snöskotertur. På andra sidan 45:an går det snöskoterleder hur långt som helst, men vi tänkte bara känna på underlaget och åka max till den lilla sjön Aplungen som ligger en mil upp i skogen ungefär.
 
Vi hade nästan glömt bort hur brant det är första biten av leden, innan man kommer upp mot Björnbäcksvägen, så det var ganska så slitigt för både Gino och mig. För även om ni inte tror det så måste även den som sitter bak vara med och "burka" och luta åt rätt håll för att det inte ska gå käpprakt ut i skogen.
 
Väl uppe och framme vid Aplungen pustade vi ut med lite termoskaffe.
 

Jag undrade om det kändes ungefär som att ha en bebiselefant bakpå när det var som brantast, men om jag inte hörde fel så tyckte han att "bebis" var att ta i. Vad han menar med det vet jag inte.
 
Tillbaka mot civilisationen igen drog vi för fullt på skogsbilvägen som inte var plogad utan bjöd på fin härlig skoteråkning.
 

Om man tittar riktigt ordentligt framför skotern ser man små fina harspår. Den haren fick sig nog ett gott skratt åt Gino dagen efter, när han var på harjakt :)

Kommentarer

Postat av: epsilon

Publicerad 2014-02-05 10:51:39

Verkar roligt med skoter men har aldrig provat. Man blir väl inte lika svettig som när man testar skidåkning i blötföre?

Postat av: Marianne

Publicerad 2014-02-05 11:00:00

epsilon: Det är jätteroligt, tyvärr kommer vi ut alldeles för sällan. Och nej, det går inte riktigt lika mycket svett åt som vid skidåkning :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela