solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

Naturens krafter

Publicerad 2014-08-07 18:09:00 i Allmänt,

I söndags när vi kom hem från Dalarna hann vi knappt inte mer än lasta ur bilen innan ovädret brakade lös. Det var ett åskväder utan dess like, störtregn, blåst och blixtar och dunder om vartannat. Och det höll på länge, länge.
 
"Det var nästan det värsta ovädret jag varit med om".
 
Så lät det då.
 
Men det var ju INGENTING mot det som kom med orkanstyrka dagen efter. Vi klippte gräset, Gino körde den åkbara och jag gick med den andra i godan ro, när sonen Martin och grannen Robert kom in på en fika. Solen sken från en ganska klarblå himmel så vi satt ute. Sen ville ju inte "min" gräsklippare starta förstås, så Gino höll på och pulade med tändstiftet och morrade allt mer. Det var nog det som gjorde att vi inte märkte vad som försiggick ovanför våra huvuden, utan överraskades totalt av vad som komma skulle. Och det kom verkligen som en blixt från klar himmel.
 
Blåsten, åskan och regnet gick mot norr och tog tag i allt i sin väg, på andra sidan vägen har vi en skogsdunge med blandskog; där bröts träden av som tändstickor. Det fullkomligen störtregnade och vinden slet och drog i träden, och braket när de gick av fick bokstavligen håret att resa sig på armarna. Stora tallar och björkar drogs upp med rötterna. Vi bara stod och gapade, det var så fruktansvärt overkligt.
 
I dag tog jag en promenad "runt klätten" och tittade hur det såg ut uppe i storskogen.
 
 
Här går stigen.
 
 
Här går också stigen.
 

Blixtnedslag i denna tall. 
 

Här ligger del två av tallen, där hade det brunnit. Tur att det regnade monsunregn samtidigt.
 
Strömmen gick vid halv femtiden och vi hade ju inte ätit middag så eftersom pizzerian fick tillbaka strömmen före oss, blev det hämtmat. Senare på kvällen var det faktiskt ganska mysigt att sitta ute i uterummet, tända ljus och dricka en campari.
 
 
Det borde vi göra oftare. Man kanske kan låtsas att det är strömlöst.
Fast utan ovädret.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela