solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

Säkerhetskontrollerad och aningens generad

Publicerad 2014-04-08 20:41:52 i Allmänt,

I dag skulle jag sitta som nämndeman. Hoppar in genom dörren till Tingsrätten med andan i halsen och en kanellängd i näven och blir stoppad i dörren:
 
- Säkerhetskontroll. Ta upp allt ur fickorna och lägg jackan i plastlådan här, ställ väskan på bänken här så jag kan söka igenom den.
 
Jag blev så paff så jag kom mig inte ens för att pipa fram en fråga om det också gällde oss som skulle tjänstgöra. I stället oroade jag mig bara för allt han skulle rota upp ur djupet av min STORA handväska som jag tamejtusan aldrig rensar utan bara fyller på.
 
Så jag stod där och såg dum ut när han grävde sig ner ända till armbågarna bland drivor av hårborstar, halstabletter, spray, hudkräm och handkräm, gamla kvitton, mobilen, ett dussin gamla läppglanser med bästföredatum förra året nån gång, trosskydd, två par vantar, halsduk av modell större, ett gravljus och plånboken som han också med en suck bläddrade igenom. Tyvärr dock inget paraply vilket jag hade behövt i dag eftersom det regnade som satan ute.
 
När jag passerat metalldetektorn också, kom jag upp i nämndemannarummet och får höra:
 
- Nej men du hade bara behövt säga att du är nämndeman och visa leg.
 
Jahapp, där får man för att man inte har mål i mun. Men det var väl tur att jag blev kollad, för det blev i alla fall ett fynd som inte passerade nålsögat.
 
Tre säkerhetsnålar plockades triumferande upp ur min plånbok och togs i beslag. Jag blev erbjuden att få ett kvitto och hämta ut dom när dagen var slut, men jag avböjde å det varmaste.
 
Undrar bara varför man inte funderade över varför jag förde kaffebröd med mig.

Kommentarer

Postat av: Cici

Publicerad 2014-04-09 09:45:03

Så intressant att få lite inside-information från platser man aldrig varit på. :)
Egentligen borde du ju klaga på hans brist på noggrannhet, för det lärde man sig ju redan som barn att det är hur lätt som helst att stoppa in en såg i ett bakverk.
Gott att höra av dig så här mellan varven.

Postat av: epsilon

Publicerad 2014-04-10 22:37:44

Men hur stor handväska har du egentligen? Det var inte lite det du räknar upp. Och så vore det ju kul att veta vad han tänkte sig att du skulle kunna ställa till för ofog med knappnålarna. Hoppas att det var ett intressant mål, antar att det kan börja rycka i ögonlocken om det blir långa förhandlingar.

Postat av: Marianne

Publicerad 2014-04-11 08:32:26

Cici: Precis vad jag tänkte, eftersom kaffelängden inte gick genom metalldetektorn. Dessutom glömde han de två facken utanpå väskan, men han kände sig väl ganska uppgiven när han kommit till botten kan jag tro. Tack, det har varit lite mycket ett tag, så bloggen har fått vila :)

Postat av: Marianne

Publicerad 2014-04-11 08:34:32

epsilon: Den är STOR. Glömde till och med att räkna upp en del grejer :) Han måste ha trott att mitt mission för dagen var att sticka någon domare eller åklagare i rumpan? Eller mig själv om det skulle bli för långrandigt ;)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela