solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

Mer miljö än arv

Publicerad 2012-01-26 06:26:34 i Glädjeämnen,

Yngste sonen Johan är känd i släkten som den som har lite svårt att hålla koll på vart platser ligger. Så ni förstår vad jag menar är ett exempel för några år sen när han skulle åka på sin första Peace&Love-festival:

Johan: - Hur långt är det till Örebro?

Gino: - Ungefär tjugo mil.  Men varför undrar du det, ska du inte till Borlänge? 

Johan: - Jaha, det kanske det var.  

Några veckor före jul fick han bältros. På ena skinkan och emellan... ja just precis. Han var i Töcksfors och jobbade den här perioden, skulle ligga på hotell och hade jävulskt ont. En morgon gick han ner till frukost, drack ett glas juice och fick gå tillbaka till rummet och spy. Inte ville han säga till chefen heller att han hade fått bältros i aschlet, så han gick där och plågade sig.

När han kom hem på torsdagen letade Gino upp numret till sjukvården och tvingade honom att ringa. Han fick tid samma eftermiddag och någon timme innan:

- Hur lång tid tar det att köra till Torsby ungefär?

- Torsby, varför undrar du det?

- Ska jag inte till Torsby?

- Nej, du ska hit, till vårdcentralen i Sunne. Haha, Johan, du är ju för rolig. Himla tur att du frågade, det hade ju vart tôligt om du hade kommit till Torsby och skulle vara i Sunne, hoho. 

---------------

Så hände det sig att Gino fick en kallelse till Ortopeden i Torsby. Men det var en tid som inte passade, så han ringde och ändrade. I tisdags skulle han så dit. 

Han var där i god tid och eftersom vi skulle till Karlstad på ett möte när jag slutade klockan tolv, skulle han ringa så fort han åkte från Torsby. 

En knapp timme efter att han åkt hemifrån ringer han:

- Det gick inte så bra det här. 

- Vaddå, är det något med foten?

- Nej, jag skulle varit i Karlstad.  

Kommentarer

Postat av: Epsilon

Publicerad 2012-01-26 13:21:44

Varför fick han kallelse till Torsby om han skulle till Karlstad?

Postat av: Marianne

Publicerad 2012-01-27 13:57:22

Epsilon: Ortopeden i Karlstad har en filial i Torsby där de är vissa dagar i veckan. Gino påstår att de glömt att säga till att det var en dag då de inte var i Torsby... så jag får väl tro honom :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela