solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

Hur man brygger kaffe när det är strömlöst

Publicerad 2012-08-20 21:12:00 i Små och stora projekt,

 
1. Man väntar i trettio sekunder och konstaterar att strömmen kommer säkert inte att komma tillbaka på flera timmar. Och visserligen drack vi kaffe för en liten stund sen, men nog ska vi ha en kopp till innan ni åker hem?
 
2. Vi får hämta elverket. I den låsta containern bakom stallet. Vi får ta fyrhjulingen. Men först ska fyrhjulingen ut från garaget, och nej det är inget besvär alls att flytta undan den åkbara gräsklipparen och den handdragna som står framför, det tar ingen stund. Och kaffe ska vi ju ha som sagt.
 
3. Ställ ut den laddade kaffebryggaren på trädgårdsbordet och hämta en lång elkabel. Koppla ihop och starta. Håll för öronen. Låtsas inte om att man märker att hallampan för länge sen har tänt sig eller att diskmaskinen går.
 
4. Voila! En godare kopp kaffe har sällan avnjutits. Och nu vet vi att det fungerar om det skulle bli strömlöst mer än fem minuter i vinter.
 
PS. Ja det är kantareller som ligger på bordet :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela