solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

Resan del 3

Publicerad 2011-05-04 14:08:21 i Glädjeämnen,

Jag sov hos Annika & Peter. Där äter man världens godaste räksmörgåsar till frukost.



Det ska jag nog införa här hemma också.



Här är kusin Patrik och hans katt. En katt som åker på axeln när de är ute, och kan ta sin egen vitamintablett med tassen, direkt ur burken. Katten har försökt lära sin husse det också, men det går trögt.



Patrik han kan andra konster han. I fem års tid har han och hans Jenny renoverat på sitt hus i Gimo. Det var ett ruckel som skulle fått till och med Martin Timell och arga snickaren att lägga ner hammaren och börja grina. Nu förvandlas det till en helt otrolig bostad, med fiffiga lösningar, massor av snickarglädje och gedigna material. Vilket hus! Om två år räknar de med att kunna flytta in.



Och så var vi var till Ytter-Nuttö också. Säj det tio gånger fort.

Det stora huset i bakgrunden var en gång mammas föräldrahem. Nu bor morbror Stig, som man kan skymta i vit keps i bakgrunden och hans fru Viviann där. Hon och mamma poserar något närmare kameran. De har just byggt huset till vänster där brygghuset stod, för att flytta in där i vår. Deras dotter, min kusin Charlott och hennes familj ska då flytta in i det stora huset.

På den smala slingriga grusvägen dit där mamsen gått och cyklat så många gånger, åker man förbi huset där affären låg, skolan, vägen in till "morbror Andrias", klyvjabacken, gården där "morbror Rudolf och moster Viran" bodde, och jag förstår att massor av minnen strömmar.

Kommentarer

Postat av: Lisbeth

Publicerad 2011-05-04 20:06:37

Vilket renoverings objekt.

Så klart dom blir avundsjuk.

Tyckte speciellt mycket om fönstren. är det original eller nyköpta?

Ha en bra morgondag

Postat av: Marianne

Publicerad 2011-05-04 20:21:30

Lisbeth: Visst är det fint, måste fråga om jag får lägga in en bild på snickarglädjen på verandan, den är så detaljrik. Fönstren är "vanliga" fönster där Patriks pappa handgjort spröjsen. Varje spröjs består av massor av delar.



Önskar dig detsamma.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela