solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

En riktig gourmetlunch

Publicerad 2010-09-16 05:40:18 i Hjällstadsätern,

Till två kolbullar tager man:

En bra släng med fett fläsk, inget j-la bacon. Tärnas och bryns på.
Tre deciliter vatten
Två deciliter vetemjöl
½ tsk salt

Sen dubblar man det för det är ju så underbart gott att man bara måste ha en till när man ätit den första. 



Därefter gör man en fin brasa ute i det fria, gärna i ett gapskjul som här med hela sätern framför sej.



Varpå man väntar ivrigt på att den mystiske kocken kommer ut ur dimman och blir klar.



Här puttrar det. Man bryner fläsket först i stekpannan innan man häller över smeten. Rejält med fläsk.



Så här ser det ut. En grå delvis klibbig och delvis lite fastbränd pannkaka som är något av det godaste som finns. Egenhändigt gjord lingonsylt till.



Alva och Izak (hundarna) är också finsmakare. Det är jag i mitten, och nej jag är inte sur. Jag tuggar och sväljer bara.



Efter att ha ätit en så stabil lunch är det egentligen inte att rekommendera att stå på huvudet och plocka lingon, man kan lätt få halsbränna... men vi fick med oss detta hem i alla fall.

Och ja just ja, Gino sköt ingen björn. Men en sån här:



Nu väntar en finare tjädermiddag fram på höstkanten. Men katten vet om det kan slå kolbullar?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela