solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

Googles

Publicerad 2010-10-26 08:14:47 i Allmänt,

Jag är extremt närsynt. Mina glasögon kostar mellan treochetthalvt och fem tusen, minst.

Min älskade sambo köper sina köper jag glasögon åt på macken, ÖoB och på Coop. För sisådär 25-50 kronor paret. Han har säkert femton par. Det tråkiga med såna billiga glasögon är att skärpan försvinner i dom när dom blir liggande, glaset verkar mattas ut efter något år? Joråsåatt. Nu måste det köpas nya, lite starkare den här gången.

Jag tycker att han ska gå till optikern och prova ut riktiga läsglasögon. Men det faller på att det blir kostsamt, glasögon har inte någon högre prioriteten. Vilket man kan förstå när man hör honom muttra över ett par som klämmer lite över näsryggen:

- J-la skitglasögon, och dom här var ändå ganska dyra.

Mm. Svindyra. Minst åttio kronor, om jag inte minns fel.

Kommentarer

Postat av: Cici

Publicerad 2010-10-26 18:52:50

Här är det också en glasögonfamilj. Om båda föräldrarna är starkt närsynta ska man inte bli ett dugg förvånad över att alla barnen också blir det. Man kanske skulle göra som vid hundavel, kolla med den tilltänkta innan man skaffar barn så att inte han har samma defekter som man själv har.



Nog skulle det vara bra om man kunde skaffa nya glasögon med bågar för under hundralappen. Det är långt mellan bågbytena för egen del eftersom det blir så många nollor efter den första siffran på prislappen.

Postat av: Marianne

Publicerad 2010-10-27 08:22:45

Cici: Usch ja. Billigare glasögon vore inte fel, som det är nu har man inte råd att byta så ofta som man borde. Macken är inget alternativ för mej. Men det blev nog lite tråkigt (och inte så många barn?) om man skulle kolla upp alla defekter först. ;)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela