solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

Blandad kompott

Publicerad 2010-05-04 07:00:56 i Små och stora projekt,

Riset är borta. Pannan är borta. Skorstenen är borta. Energin är borta.

Under helgen har vi haft vår granne TommySåta till hjälp med att ta ut pannan och kapa ner skorstenen. Helt otroligt vilka bra och hjälpsamma grannar vi har. Tuuuusen tack. Skorstenen kapades ner bit för bit nere i pannrummet. Den löpte genom klädkammaren och jag stod i mörkret däruppe med vatten i blomkannan och var brandvakt. Det var rejäla gnistor som slog upp när de kapade. Intressanta ordväxlingar hördes nerifrån:

Pust, stön, stånk... - Ska jag nibble lite nu? Här?

- Mhmm. Om du vill så.

????? Vad är att nibble? Nibble? Nipple? Nafsa? Bäst kanske att inget veta. Lämna det och gå vidare.

Energin har också tagit slut p g a andra orsaker än de rent fysiska.

Grannen på vår norra sida har begärt en lantmäteriförrättning för att bestämma vart fastighetsgränserna går, både mot oss och mot hans granne på andra sidan. Grannen på den sidan har nyligen blivit änka och har det nog just nu ganska jobbigt ändå. Det ska bli bra att få gränsen ordentligt utsatt, men det kostar oss antagligen runt tio tusen och henne ännu mer. Man tycker att vi kunde gått och gjort en mätning själva först för att se om det var några oklarheter..? Det finns kartor med tydliga punkter - trodde jag då. Joråsåatt. Tio tusen hade vi jag lätt kunnat göra något bra mycket roligare och nödvändigare för. En snygg väska och matchande skor till exempel.

Så nu väntar vi till efter den 20 maj då lantmäterigubben kommer innan vi gör något mera åt stubbar och röjning mot grannfastigheten.

Det känns som om luften gått ur oss. Ginos "lediga" period har bara varit arbete i stort sett den här gången. Fast i söndags tog vi ett break på några timmar och åkte till Sörmons ridklubb och såg när Ginos barnbarn Hannah, 6 år, red för kung och fosterland på skettisen Caprice i både dressyr, hopp och trailbana. Imponerande. Henne lär vi se på Falsterbo om några år. På en något större häst.

Så har vi eldat av jordkällaren. Det hör till vårförberedelserna, helst ska man ha tvätt ute också som man glömmer att ta in. Då får man njuta av bränt-gräsdoften länge.

Hade hoppats på att fästingarna inte skulle överlevt den hårda vintern, men Conan Barbaren-katten hade fyra stycken i går kväll.

I dag ska vi beställa carport.

Kommentarer

Postat av: Cici

Publicerad 2010-05-04 17:04:46

Vad skönt att det gick bra med skorstenen!



Måste ni vara med och betala om grannen har begärt lantmäteriförättning? Det är väl konstigt, om man inte gemensamt har begärt det. Det är ju inte säkert att man har dom ekonomiska möjligheterna till det just då.



Visst är det roligt att följa barnbarnens framsteg. Min dotter började också rida vid 5-6årsåldern, men efter några år gick både hennes och mitt ridintresse över till hunddito i stället.



Fästingarna har nog haft en góvinter under det värmande snötäcket. Hitentills är dom sällsynta i våra trakter, men dom finns.

Postat av: Marianne

Publicerad 2010-05-04 17:23:54

Å ja, jag är grymt lycklig att vi kommit så här långt med skorstensochpannprojektet.



Tyvärr är man skyldig till det. Visst, vi har råd men det är precis som du säjer helt sjukt om man lever på minsta möjliga så. Inte är det sånt man vill lägga pengarna på heller när det finns så mycket annat som behöver göras.



Härligt är det att se hur dom små växer upp. Och då menar jag barnbarnen och inte de små otäcka fästingarna. :) Brrr.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela