solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

Följetongen "ispropp i avlopp"

Publicerad 2010-03-16 08:08:20 i På järnvägen,

Nu har det brunnit i knutarna här. På lilla jobbet.

I fredags var det en rörmokare och ångtankbil här och försökte ånga och spola upp isproppen i avloppet. Sen stack de bara utan att berätta för tjänstgörande tågklareraren hur det hade gått. Helt plötsligt var de bara borta, så han trodde det hade gått bra.

I går var en annan tågklarerare här på morgonen. Han provspolade och det lät som det skulle och verkade bra. Något misstänksam kollade han dock under huset och fann att de hade hittat en snabb, logisk och genomtänkt lösning av isproblemet. De hade helt enkelt kopplat avloppet direkt ut på marken. Käckt. Inte undra på att de försvann lika snabbt som en avlöning.

Arbetsledning, skyddsombud och tkl i samråd bestämde att stänga Bäckebron tills saken är ordentligt fixad, d v s uppgrävt avlopp och nedlagd värmekabel. Man ska inte behöva finna sej i att jobba utan vatten och toalett i dagens moderna samhälle. Nix.

Då gick Tågkompaniet i taket. De skulle ju inte kunna köra alla tåg. Detta var vad som behövdes för att sätta eld i baken på ansvariga. Vid 13.30-tiden när jag kom och tog upp bevakningen stod där en ny bajamaja utanför - rakt, med värme. Värmeslingor var utlagda för att tina upp marken, och jag fick ett löfte om grävmaskin på torsdag.

Det är alltså HOT om drastiska åtgärder som ska till. Be snällt hör till en förgången tid.

Kommentarer

Postat av: Karina

Publicerad 2010-03-16 08:24:26

Det där lät inte särskilt trevligt....!

Postat av: Marianne

Publicerad 2010-03-16 08:33:55

Nää. Man törs inte dricka morgonkaffe här längre... Nästa vecka kanske?

Postat av: Cici Lindgren

Publicerad 2010-03-16 08:39:01

Tänk att en sån där skitsak kan vara spännande att läsa om. Har följt din blogg ett kortare tag men aldrig skrivit någon kommentar, men nån gång ska ju vara den första.

Postat av: Marianne

Publicerad 2010-03-16 09:02:21

Välkommen hit, roligt att du lämnar en kommentar. =)Ska bli spännande att titta in hos dej.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela