solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

Ledig helg

Publicerad 2010-06-14 06:33:12 i Motgångar,

Ur VF 100614:

"Vitsand fick mest regn i hela landet

Torsby (I går 22:06)  Joakim Olsson i Vitsand, två mil norr om Torsby, sköter dagligen om SMHI:s väderstation vid kyrkan. I helgen mätte han upp mest regn i landet."

Gino och jag skulle tillbringa helgen på Hjällstadsätern som ligger några mil norr om Vitsand. Jag hade ledig fredag så vi åkte upp på eftermiddagen. Tanken var att bl a slå gräset runt stugan, göra en arbetsdag i jaktlaget, läsa ut en bok, åka fyrhjuling och spana efter björn, spela kort, fiska och må allmänt gôtt.

Men det regnade. Och regnade mer. Hela eftermiddagen och natten och lördag förmiddag vräkte det ner. Gino gick ut på morgonen och konstaterade att vi hade fått sjötomt. Vi har 6 km ner till "stora vägen" och grusvägen började svämmas över på flera ställen så vi fann det klokast att packa ihop och dra hem. Tur var nog det, men tråkigt.

I stället blev det gipsskiveuppsättning i klädkammaren.


Avskuren mindre väg strax öster om Sunnemo

Såhär kunde det ha blivit. Bild från SMHI.

Kommentarer

Postat av: Cici

Publicerad 2010-06-14 10:01:31

Det var ju otur för er när ni hade planerat så mycket, att himlen skulle öppna sig just där. Mot naturens krafter och "nycker" står sig människan slätt.

Postat av: Marianne

Publicerad 2010-06-14 13:45:37

Ja det var lite trist. Men senare på kvällen såg vi hur folk har det i Kirgizistan och kände ändå en tacksamhet över att vi bara var "drabbade" av regn.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela