solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

Nörje! (Norge that is)

Publicerad 2010-07-21 07:46:49 i Små och stora projekt,

Redan förra året tänkte vi åka Trollstigen på motorcykel.

Förra året var sommaren som regnade bort. Då åker man inte så gärna otäckt fordon, så Trollstigen har jag hittills bara sett på bild.

Men i år skulle vi på´an igen. Det var väl själva faen om vi inte skulle... så det bestämdes att vi skulle åka i helgen. Jag slutar 11.30 i morgon och vi drar som en avlöning på stubben efter det. Få ledigt? Nej, det fanns inget folk sörrö.

Ett annat par, Dennis & Lena och vi har spånat lite löst om det här. Förra veckan träffades vi och skulle göra upp en plan, men eftersom Trollstigen lär vara ett paradis för självmordsbenägna och Lena inte ansåg sej tillhöra den kategorin gjorde vi helt om. Lena kör egen cykel och kände på sej att hennes hjärna skulle säja till henne att gasa på och styra ut över kanten i stället för att följa vägen lite fint. Och det vill vi ju inte. Därför svänger vi höger i stället vid Dovre och hedrar Trondheim med ett besök. Tror vi. Vi tillhör ju den flexibla generationen som ser möjligheter i stället för svårigheter, remember. Dessutom finns möjlighet att vi får se myskoxarna på Dovrefjäll och det vore en fin bonus.

Myskoxar på fjällsluttning. Foto: Kenneth Johansson.

Trollstigen finns kvar nästa år, det är jag säker på. Och eftersom jag också är en smula höjdrädd kan det vara bra att träna sej på den här videon under vintern.

http://www.youtube.com/watch?v=h4NVdUgSbWQ

Just nu har vi bara två problem.

1.) Regn. Kommer det att bli regn åker vi INTE.

2.) Hundvakt. Vi har hundvakt ordnad utom kvällen-natten-morgonen lördag/söndag.

Dä orner sej väl. En är ju värmlänning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela