solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

Fredagsmorgonmys

Publicerad 2010-02-12 11:18:51 i På järnvägen,

I morse fick vi ställa in första tåget från Sunne 05.37. Det hade saligen avlidit under natten. Elva resenärer skulle med, tre till Göteborg med anslutning i Kil, och två till Stockholm från Karlstad. Resten var pendlare till jobben i Karlstad.

Ingen taxi. De öppnar först 06.30. Suck. Föraren tog mitt morgonkaffe och bjöd runt, medan vi ringde Tågkompaniet och tågledaren. Två resenärer hoppade i sina bilar och tog med sig de övriga som skulle vidare, så det mest akuta problemet löste sig.

Resten fick vänta in nästa tåg som kom en halvtimme senare. Också det hade problem i starten, hade "frusit fast" i Torsby, men kom iväg 10 min sent och gick framåt. So far, so good.

Vi slappade lite i soffan med en ny kopp kaffe tills tredje tåget skulle komma in. Telefonen ringer, det är Magnus på signalavd: "Jag har fått ett samtal att vägbommarna ligger nere i Brårud, är på väg dit. Folk har börjat kryssa sej igenom". Inte bra.

Jag ringer Driften i Hallsberg och felanmäler, och ger order till nästa tåg att det är fel på vägskyddsanläggningen.

Magnus i telefonen igen: "Värre. Det är rälsbrott som gör att bommarna inte går upp. Men lugn - det ser inte såå farligt ut, jag ringer hit nån som får komma och bedöma om vi kan köra tåg över".

Nytt samtal med Hallsberg. Och med Torsby, som ska skicka nästa tåg. Och med växlingen som ska upp till Tetra Pak.

Avvakta. Jodå, det går att köra tåg över. Och växlingen blir bara lite försenade.

Kl 09.11 är det fixat. Vi har fått ut liket från kajspåret och multat ihop det med ett annat tåg så det kommer ner till Karlstad.

Allt fixat. Solen skiner och det är fredag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela