solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

Nej vi tog allt Peugeoten

Publicerad 2010-12-08 21:47:33 i Tekniska grejsaker,

Denna romantiska förlovningsjubileumsdag har vi till stor del tillbringat i ett kallt garage. Det skulle bytas ett hjullager eller nav eller något i den stilen på "gula faran"; vilken ska övergå i Richard och Doris ägo inom en snar framtid.

Jag har lyst med lampan, hämtat hylsnycklar, glasögon, skruvmejslar, avdragaren Kukko (den heter faktiskt så), hållit emot när det behövts, vridit på ratten, trampat på bromsen, hejat på och torkat svett; medan mannen kämpat med själva avtagningen av förut nämnda bildel.

Så fick han då loss den till slut, även om vi ett tag trodde att den växt fast. Sen skulle navet(?) ner till eminenta Sunne Bil & Maskin för inpressning av en ny grej. När han ändå var inne där passade han på att fråga om lampor till blinkerserna fram, som det också blivit anmärkning på vid besiktningen. 

- Har du såna?

Börje i kundtjänst: - Ska kolla det, så kan vi byta direkt. Har du bilen här?

Gino tittade på disken där hjulnavet låg och skrattade: - Nej du, det vore ju lite svårt med tanke på att den här ligger här.

- Ja jädrar du.

Lite extra muntert blev det på verkstan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela