solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

Att ringa en hare

Publicerad 2010-12-14 18:16:35 i Jakt,

I dag har vi jagat hare.

Det är i alla fall vad vi tror, fast vi såg varken någon hare eller färska spår. Bara räven och ett gäng med hjortar hade varit ute och pulsat i snön. Men Alva var glad över att springa lös i skogen, och Gino och jag fick välbehövlig motion. Åtminstone jag. Och för att vara riktigt ärlig så var det inget allvarligt försök till jakt.

Gino letade efter färska spår, för om man hittar såna kan man försöka ringa haren säjer gammal jägarkunskap. Om man vet vad haren har för nummer vill säja. Och om han har lust att svara.

Såklart inte, det går till så här: Man följer harspåret och när man stöter på korsande spår så gör man en ring. Är det utspår i ringen så får man följa det och göra en ny ring längre fram. Annars är det till att göra ringarna mindre och mindre och försöka se vilka spår som är färskare eller äldre.

Men, inga harar var på hugget idag, och det var allt lika bra det. Jag måste ju få ner lite goda julkakor i frysen också. 

                                   

Kommentarer

Postat av: Cici

Publicerad 2010-12-14 21:35:12

Även harar måste ha sina turdagar, inte bara jägare och bloggare!

Postat av: Marianne

Publicerad 2010-12-15 13:44:40

Cici: Hararna drar längsta strået i nio fall av tio - minst. Som tur är ;)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela