solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

Helgen i ord och bild

Publicerad 2010-08-18 18:34:17 i Hjällstadsätern,

Helgen som gick var vi i stugan uppe vid sätern, Johan var hundvakt (och hade FF hemma). Vi skulle hugga ved och göra en arbetsdag med jaktlaget och hann med både det och mycket annat. Fiskade finfin öring och stekte t ex. Vädret var på vår sida förutom fredag kväll som bjöd på ett fantastiskt åskoväder som brakade och blixtrade runt knutarna samtidigt som regnet öste ner. Häftigt! Jag passade samtidigt på att vinna kvällens kortspel.



Gino ser lite uppgiven ut inför uppgiften. Mycket kapa hugga köra var det...



... mycket ved blev det...



... och mycket bära var det också. Så här såg min underarm ut efter en dags slit. Stora nypskador som Gino påstår bara kunde bero på att jag har så mycket löst skinn. Och visst finns det löst skinn, men inte just DÄR?? Eller?



Sen tog vi ledigt och åkte för att se hur det såg ut vid Örsjön. Ja det heter Örsjön och det illustreras härmed av ett vänsteröra tillhörande fyrhjulingsförare Gino. Han hade varit där förut så han visste hur man skulle åka. Först åker man där det är torrt...



... sen åker man där det är lite blötare...



... sen - efter ytterligare fem mil åker man tillbaka till sätern och tittar på kartan. Det visade sej faktiskt att vi bara hade åkt fel med några kilometer, så nästa gång kanske?

Vi spelade kort i stället och såg varandra djupt i ögonen.

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2010-08-18 20:45:09

Ved är bra att ha när nordanvinden viner runt knutarna.

Men att du inte fick sitta på fyrhjulingen där det var som blötast utan blev tvungen springa efter var inte snällt av Gino!

Postat av: cici

Publicerad 2010-08-18 20:45:48

Ved är bra att ha när nordanvinden viner runt knutarna.

Men att du inte fick sitta på fyrhjulingen där det var som blötast utan blev tvungen springa efter var inte snällt av Gino!

Postat av: cici

Publicerad 2010-08-18 20:49:26

Ved är bra att ha när nordanvinden viner runt knutarna.

Men det var inte snällt av Gino att du måste springa efter fyrhjulingen där det var som blötast!

Postat av: cici

Publicerad 2010-08-18 20:51:55

Men vad är det med datorer ibland. Först vill den inte ta emot mina kommentarer, sen ploppar alla tre försök upp på en gång! Och inte kan man ta bort dom heller.

Postat av: Marianne

Publicerad 2010-08-18 22:32:16

:) Det är alltid roligt att få kommentarer från dej, Cici. Nu blev det ju fyra gånger så roligt. Det var allt jag som hoppade av frivilligt, hade mina farhågor om att ekipaget kunde välta annars... eller köra fast.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela