solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

Detta har hänt

Publicerad 2010-08-25 21:34:28 i Små och stora projekt,

Hej på er.

Det är mycket nu. Jag har ju semester och allt ska göras men inget blir gjort.

I alla fall: I helgen flyttade vi yngste sonen till Söderhamn. Han ska gå en internationell svetsutbildning där så det har köpts lägenhet och gud vet allt så nu håller vi tummar och alla övriga löst hängande kroppsdelar som går att hålla för att det ska gå bra.

Men början blev ju en katastrof. Jomenvisst. Eller katastrof och katastrof men lite knepigt blev det.

På fredagen gjorde han sista arbetsdagen och som tack var det nån som snodde hans skor i omklädningsrummet. Troligtvis har han gjort så bra ifrån sej att de ville behålla ett minne. Sen blev han gôrdålig. Halsen svullnade igen och han kunde varken äta, dricka, svälja spott eller prata. Tror inte att det har något att göra med skorna, dock. Gino jobbade natt till söndag och sov fyra timmar på morgonkvisten. Sen åkte han till Arvika (4,5 mil enkel väg) för att hämta vår hyrda "hämta här lämna nånannanstans-kärra". Allt var packat så det gick ganska fort att komma iväg. Vi ställde in GPS:en på Söderhamn. Bara att luta sej tillbaka.

När vi kom till Sunne (då hade vi kört en mil) hade vi tänkt åka 45:an rakt norrut mot Mora men se, det ville inte fröken GPS. Hon tjatade hål i huvudet på Gino som vet att det inte är lönt att säja emot ett fruntimmer som låter så bestämd. Han svängde snällt efter anvisningarna. För att göra en lång historia kort så gjorde hon vägen till målet minst fyra mil längre samt ledde oss över många många sträckor av knagglig vägarbetsgrusväg. Kan nämna att Gino gaskade upp sej när det var dags att åka hem och körde över kärringen i GPS:en totalt. 

Fram kom vi i alla fall och möttes av Vivi som vi köpt lägenheten av och fick nyckeln. Johan var nu jääättedålig men fick ändå hjälpa till att kånka upp bohaget tre trappor utan hiss, vilket jag i detta nu har skitdåligt samvete för. Vi packade upp lite, grejade så han hade en säng att sova i, sen åkte G och jag till vårt hotell.

Måndag morgon. Johan gick upp och till skolan men var dödssjuk. Vi fick en tid akut på sjukhuset och satt där i över tre timmar. Diagnosen blev körtelfeber. Läkaren var mycket tydlig med att han inte får göra någonting fysiskt, inte gå till skolan, bara vila. Annars kan det drabba andra organ. Två olika sorters medicin skulle få honom på fötter igen. Suck. Sjukintyget han skrev var EN månads stillasittande i stort sett. (En sån läkare man bara kan drömma om). Men han måste ju börja sin kurs annars är det ju inte stor idé att vara kvar. Den här veckan är det ju mest introduktion så det ska nog lösa sej, medicinen har redan gjort verkan. Han har varit där idag och ska gå resten av veckan - verkar vara mest föreläsningar så det ska nog ordna sej. Tyvärr missade han go-kartkörningen på teambildningsdagen i tisdags... 

Hoppas han blir pigg snart. När vi åkte hem var det Ginos tur att känna sej dålig. Och det håller i sej så jag tror han får gå och kolla lite med farbror doktorn. Han kanske skulle passat på när vi var i Söderhamn? 

Annars är det som vanligt. Återkommer med rapport från Solängen i morgon kanske? Tack för att ni väntar. 

Kommentarer

Postat av: Karina

Publicerad 2010-08-26 08:57:05

Oj, stackarn. Körtelfeber är nog inte så roligt att ha...



Och du det här med GPS:en. Ni råkade inte ställa in på kortaste vägen? Det gjorde vi en gång, och hamnade på en liten, liten grusväg som knappt gick att köra på... kram!

Postat av: cici

Publicerad 2010-08-26 13:54:29

Jag säger som Katarina, ni hade nog ställt in Gps:en på kortaste väg. Den går ju att stänga av också. Kart ska man nog alltid ha med sig i alla fall.



Men det där med körtelfebern låter allvarligt. Vi har aldrig drabbats av det i den här familjen, men jag förstår på läkarens rekommendation att man ska vara försiktig och rädd om sig ifall man drabbats.

Hoppas att dom kryar på sig snart!

Postat av: Marianne

Publicerad 2010-08-27 16:44:45

Vi hade ställt in den på snabbaste, vi har ju också gjort misstaget en gång på väg hem från Tväråträsk (med husvagn efter) att ställa in på kortaste. Det blev också små guppiga grusvägar till slut. Så felet är nog att den inte är så bra uppdaterad - samt förstås att vi inte hade nån karta med.



Och som tur är så verkar både Johan och Gino krya på sej =)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela