solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

Om man kunde tänka som det passar en själv så

Publicerad 2010-04-15 06:05:17 i Allmänt,

Programmet "En plats på landet" som visar hus runt om på engelska landsbygden är kul just för att man får se hur det ser ut inne i de pittoreska små (och ibland stora) husen. Men vad vi aldrig upphör att förvånas över är priserna. De ligger oftast på mellan 250 000 - 470 000 pund, och räknar man med att en pund just nu är ungefär 11 kronor så hamnar priserna från 2,8 miljoner och uppåt. Vad har folk för löner i England?

Det vore trevligare att tänka sej att det är svenska kronor det handlar om, då skulle vi nog flytta dit. Böljande landskap och så himla gulliga stenhus i små söta byar med pubar och små affärer. Vi har inte en enda pub i Öjervik där vi bor.

Tänkte i svenska kronor gjorde en gammal farbror som varit i Canada och hälsat på släktingar, hans första utlandsresa. När han kom hem var han alldeles lyrisk och uppe i varv för han ville importera en amerikanare. Med sej hade han mängder av broschyrer som han la upp över hela köksbordet.

- Titta här va billigt! 33 000! För en splitter ny bil! Har ni sett på maken! Trettitretusen!

- Jamen Sture, försökte vi, det är ju dollar, det blir ju minst tvåhundra tusen.

- Ja för dom ja.

                                                    
   Så himla billigt.

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2010-04-15 11:22:58

Jag har också tittat på det där programmet i vinter. Vad jag tycker verkar knepigt med dom gamla engelska huset är takhöjden inomhus. Skulle aldrig stå ut med att bo i ett hus där man måste ducka för att komma igenom dörrarna. Har nog lågt i det här huset. 2.25 där det är som lägst.

Dom har hemska huspriser och hyror i England, särskilt i storstäderna, men kanske lönen är högre och skatten lägre.

Postat av: Marianne

Publicerad 2010-04-19 06:49:21

Precis, det skulle kännas som att ligga i en grotta om man måste huka sej för att komma in i sovrummet. Och så har de nästan alltid tvättmaskinen i köket..?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela