solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

Om, och om inte om fanns

Publicerad 2010-04-08 10:59:46 i Reflektioner,

Läser om Mats Alm. Han har diktat (?) upp en fantastisk historia om mystiska kidnappande kineser, droger, bakluckor, räkor och vatten, att han till slut "förts" till Linda Chen´s kvarlevor. Samtidigt finns bildbevis på att han varit i Stockholm under tiden han säjer sej varit nerdrogad, man har bevis för att hans mobil och dator varit på andra ställen än han påstår. Han har tagit en livförsäkring på Linda för en miljon, han har inte beställt maten till bröllopet. Inte ett spår av några droger hittades i hans kropp.

Hans historia är så tunn och samtidigt så osannolik att det kan inte finnas någon förutom möjligtvis hans närmaste familj som kan tro ett ord av vad han säjer. Tycker jag.

Men. Tänk om man för ett enda ögonblick kan vända sina tankar till att det kanske är som Alm säjer, om man förmår sej till att programmera om sin egen hjärna. Tänk om. Om någon har tänkt ut denna djävulska plan för att få Mats Alm att framstå som en fullkomlig idiot, en lögnare som ingen nånsin skulle tro på. Om den kinesiska maffian verkligen ligger bakom mordet, om Mats Alm är en sketen marionett i ett spel som bara de inblandade förstår. Så fruktansvärt det skulle vara då att inte bli trodd. OM det vore sant som han säjer. Ett gigantiskt OM.

Ett helt annat OM. Vi hade en gammal granntant som "blev vilsen", som man säjer. Hon la ut falukorvbitar och kattmat överallt på golvet "för det var så många katter" runt omkring henne. Hon böjde sej ner och strök dom över ryggen. Hon såg människor, levande och döda som kom och gick i en strid ström. Vi andra såg varken katter eller människor och hon blev riktigt irriterad. "Ser ni inte"!

Så tänk om. Tänk om det är så att hon verkligen såg något som finns runt om oss men som vi andra inte ser. Att vissa människor får förmågan att se bortom vår egen dimension och vi betraktar dem som dementa och konstiga. Tänk om.

PS. Jag känner Niclas Eltenius pappa och mamma. Ja han, åklagaren. Bara så ni vet. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela