solängen

Här bor vi! Välkommen till en blogg om allt mellan himmel och jord. Om livet.

Katten på råttan och råttan på repet och...

Publicerad 2010-04-08 18:50:45 i Små och stora projekt,

Vi ska bygga carport i sommar. Gino & jag tillsammans. Det är i alla fall vad vi tror just nu.

Men för att bygga denna carport måste vi först såga ner 7-8-9 träd. Och när vi ändå gör det så ska vi ta ner resten av träden bakom stallet + allt sly som växer upp och täpper till utsikten västerut. Där vi ska sätta upp stängsel och ha våra kossor. De som sen kommer att ha till huvuduppgift att trampa ner alternativt tugga i sej det som vill växa upp. Samt gå och se allmänt vackra och snälla ut som kossor plägar göra. 

Sen ska vi måla och fräscha till huvudingången på huset som börjar se väldigt skamfilad ut. Men för att göra det måste vi först få ordning på grovingången, d v s det tidigare pannrummet så vi kan använda den under tiden. Och för att kunna göra det måste vi få ut den gamla pelletspannan. Men det är inte så bara. För på pannan står skorstensröret och det är sådär en 7 meter långt/högt och tungt, och vi har ännu ingen spikad lösning på det problemet. Hur gör man?

Lösningen kan vara en kranbil som kommer och bara lyfter upp hela röret. Om det nu är som Gino säjer att det inte är fastskruvat någonstans på vägen upp för då har vi troligtvis en halv klädkammare och ett innertak fladdrande för vinden mitt i lyftet. Men naturligtvis tror jag dej, älskling. Inga skruvar.

Hålet efter skorstenen måste naturligtvis täppas igen på något vis, klädkammaren kan få bli bastu om det finns utrymme nog. Fönstren runt om är dåligt underhållna och måste få en omgång, det får vi ta pö om pö, ett i taget. Huset är inte mer än, nåja, trettio år gammalt men det har haft många ägare. Vi är den femte familjen som bor här och huset var fruktansvärt slitet när vi köpte det. Det känns som om vi jobbat konstant med renovering och nödunderhåll sen vi kom hit för fem år sen. Ändå är det så mycket att göra.

Just nu har jag en  dröm om att måla om huset. Det finns en Falu rödfärg som är en Falu svartfärg. Svart med kontrastfärger runt fönstren i vitt, rött, gult eller något annat. Lite norskt. Jag tycker det är så vackert på stora hus.

Men för att göra det så måste vi...............................................



Här försvinner Gino ner i slyn. Man kan se att det behövs några kossor här.

Kommentarer

Postat av: Cici Lindgren

Publicerad 2010-04-08 19:35:34

Äsch, varför slita ut sig på det där viset, kalla på "Arga Snickaren" i stället så kommer dom och fixar det i ett litet nafs. Det enda ni behöver göra är att snyfta lite mot Arga Snickarens axel när allt är klart.



Det är sant för det har jag sett på tv.

Postat av: Karina

Publicerad 2010-04-09 09:31:06

vilket århundrade sa du att ni skulle vara färdiga, sa du? :)

Postat av: Marianne

Publicerad 2010-04-09 20:19:02

Cici: Bra idé, jag kan nog ta lite skäll av arga snickaren för att storögt gå omkring och säja aaahh och åååhhh sen :) - men det är ju lite grejen också att göra saker tillsammans..?



Karina: Satsar på 2020-2030, nångång på förmidda´n..? Har ju jättestora växthusfönster också stående som ska byggas upp och bli kombinerat lusthus/växthus... Jodå. ;)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marianne

Tågklarerare. Gift med Gino, lokförare Fyra egna barn, numera vuxna allihop; två bonussöner samt barnbarn, bonusbarnbarn och bonusbonusbarnbarn

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela